Quantcast
Radio1_v_zivo


DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Društvo za boj proti raku Štajerske..
V Celju bo drugi krog volitev za žu..
Peter Dermol ostaja velenjski župan
Psi bodo imeli svoj park
Iz Celja do Šentjurja kmalu s koles..
Velenje je dobilo Energetsko pisarn..
Stanovalci se bodo vselili decembra..
Skromnejša praznična razsvetljava ..
Celjska bolnišnica ima novo vodstvo..
Turjačani se veselijo
Občina Sodražica
Varčevanje s premogom se nadaljuje ..
12345678910...
V Mariboru podeljene nagrade za družbeno odgovornost Horus
Datum:18. 12. 2019 11:07:15
Nagrade za celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju

 Horus 2019 - Slovenska nagrada za družbeno odgovornost.
Horus 2019 - Slovenska nagrada za družbeno odgovornost.
Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je sinoči  v Mariboru ibranim podjetjem, organizacijam in posameznikom enajstič podelil priznanja in nagrade za družbeno odgovornost Horus. S projektom želijo organizatorji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju.

Za letošnjo osrednjo slovensko nagrado za družbeno odgovornost se je potegovalo enajst pravnih oseb in posameznikov, ki so do 15. novembra oddali vloge na letošnjem razpisu. Vloge je nato pregledalo 13 neodvisnih strokovnjakov. Ocenjevalna komisija je razglasila deset finalistov ter podelila tri nagrade in šest posebnih priznanj.

V kategoriji majhna neprofitna pravna oseba je zmagala Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Doba Maribor, ki je za las premagala socialno podjetje Malo mesto iz Ljubljane. V kategoriji majhna profitna pravna oseba je nagrado prav tako prejelo mariborsko podjetje FlawlessCode, ki se ukvarja z informacijskim inženiringom. Tudi priznanje za projekt med neprofitnimi pravnimi osebami je ostalo v štajerski prestolnici, saj ga je za projekt Učni vrtovi kot medgeneracijski centri prihodnosti prejela tamkajšnja filozofska fakulteta.

Prejemniki posebnih priznanj Horus 2019 v kategoriji splošno so bili Borut Ambrožič, podjetje Per Ardua, Tomaž Bole, Ustanova Gallus, Andrej Perko, Zavod Mitikas Mekinje, zmagovalec v tej kategoriji pa je bil Jurček Nowakk iz društva za družinsko rekreacijo Hopla. Posebno priznanje za novinarsko delo je prejela urednica rubrike Proglas v tedniku Mladina Viva Videnović. V kategoriji posebnih priznanj za novinarje je slavila tudi Večerova novinarka Branka Bezjak.

Ob tem se je ocenjevalna komisija odločila, da Združenju Manager ob 30-letnici delovanja in postavljenih visokih etičnih merilih za delovanje slovenskih menedžerjev podeli platinasto nagrado Horus 2019.

Kot je ob podelitvi povedala predsednica ocenjevalne komisije in predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi Anita Kovačič Čelofiga, je po enajstih letih podeljevanja nagrade in izjemne zavzetosti Inštituta za razvoj družbene odgovornosti priznanje ne le uveljavljeno, pač pa tudi spoštovano in cenjeno.

"Danes gre za vodilno slovensko nagrado s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti, zaradi katere je družbena odgovornost vse pogosteje prepoznana kot obvezna sestavina ali predpogoj za preživetje organizacij," je dodala.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti s sedežem v Mariboru deluje 15 let. Nagrada po besedah ustanoviteljice in direktorice Anite Hrast udeležencem pomaga krepiti ugled, lojalnost zaposlenih in kupcev, izboljšuje njihovo interno strategijo družbene odgovornosti ter pomaga analizirati stanje in se primerjati z drugimi na tem področju.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del