Quantcast
Radio1_v_zivo


RIBNICA - KOČEVJE
DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Po 50 letih
V Kočevju urejajo eko otoke
Zdravstveni dom Ribnica
Mednarodni spletni obisk Kočevja
Center za socialno delo Ribnica
Obnova cest
Začetek gradnje vodovoda Briga - Bo..
Na Rudniškem jezeru v Kočevju
Škrabčeva ustanova
Koronavirus lomasti
Sodraških 800
Ob prazniku občine Kočevje
12345678910...
Rokodelstvo na novi poti
Datum:3. 01. 2018 11:51:22
Tudi na tem področju je treba v korak s časom

 Predavanje za rokodelce
Predavanje v Rokodelskem centru Ribnica
LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe (v nadaljevanju LAS PPD) se zaveda pomena rokodelstva kot dela narodne identitete in kulturne dediščine, a tudi tega, da je rokodelstvo lahko dobra poslovna priložnost. LAS PPD, ki združuje občine Dobrepolje, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče se je zato odločil, da pristopi v projekt sodelovanja Zgodbe rok in krajev kot partner, v katerem sodeluje še 10 ostalih Lokalnih akcijskih skupin, ki vključujejo skupaj več kot 60 občin širom Slovenije.
Ena izmed aktivnosti projekta je popis rokodelcev s statusom, kot tudi tistih potencialnih rokodelcev, ki se za ta korak še odločajo. Enotna baza (ki trenutno ne obstaja) z vsemi podatki rokodelcev je osnova za nadaljnje povezovanje, srečanja, delo, sodelovanje ter vključevanje v mreže rokodelcev. Temeljni del projekta so tudi aktivnosti, ki nudijo različne oblike izobraževanja. Rokodelci dobijo nova znanja za razvoj izdelkov, veščine javnega nastopanja in osebnega komuniciranja, urejanja stojnic, promocijo in prodajo izdelkov itd.
LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe je skupaj z RC Kočevje Ribnica, Območno obrtno-podjetniško zbornico Ribnica in Rokodelskim centrom Ribnica decembra organiziral drugi del različnih predavanj v okviru projekta sodelovanja in sicer: Predavanje o poslovnem sistemu za rokodelce, predavanje o pomenu certifikata Art&craft in sistema ocenjevanja komisije DUO na OZS, ter seminar o temeljnih kompetencah rokodelcev.



Nina Sterle, Razvojni center Kočevje Ribnica
PRENESI DATOTEKO
O projektu
Pavel Hočevar, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ribnica
PRENESI DATOTEKO
O projektu