Radio1_v_zivo


DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Obnova je končana
Sortirnica naj se zapre
Na ljutomerskem hipodromu slavili d..
V Ljutomeru so nepridipravi ukradli..
Povezali bodo različne dele mesta
Zdravniki bodo delali še naprej
Vodnik po Roški pešpoti
V Kočevju
Pogajanja z zdravniki še potekajo
V Ivanjkovcih slavila OŠ Velika Pol..
Na Ljubljanskem gradu novi razstavi
Goljufije z bankovci
12345678910...
Začel se je SLOFOLK
Datum:27.4.2013 20:56:37
Folkloristi predstavljajo svoje narodno izročilo

Štiri folklorne skupine z Dolenjske in Posavja že devetič prirejajo mednarodni folklorni festival SLOFOLK, na katerega so letos povabili folklorne skupine iz Italije, Romunije, s Slovaške in iz Srbije, ki bodo svoje bogato ljudsko izročilo predstavile v Novem mestu, v Šentvidu pri Stični, v Račni pri Grosuplju, na Mostecu, na Impoljci in v Artičah.

V petek so vse gostujoče skupine in domače folklorno društvo Kres nastopile v Novem mestu. Nocoj se predstavljajo v Veliki Račni pri Grosuplju skupaj z domačini – FS KD Franceta Prešerna. Jutri, v nedeljo, se bodo ustavili v Posavju, nastopili bodo na Mostecu in v Domu oskrbovancev na Impoljci, zvečer ob 19. uri pa se bodo na gala prireditvi predstavili v Prosvetnem domu v Artičah, seveda skupaj z domačimi folkloristi FS KUD Oton Župančič. V ponedeljek pa bo še zadnji koncert in s tem zaključek SLOFOLK-a v Šentvidu pri Stični.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila