Quantcast
Radio1_v_zivo


Datum: 22. 4. 2013 9:20
Najbolj EKO jutranji program
Denis Avdić Show smo poganjali s kolesi
Jutranji program poganja zelena energija

Če mislite, da slovenska energetika sloni na nuklearki in termoelektrarnah, potem si poglejte, kako tem rečem strežemo na Radiu 1.

Pred Radiem 1 v Stegnah, v Ljubljnai, smo na dan Zemlje, 22. aprila, postavili lastno "zeleno" elektrarno. Deset koles in na njih pridni kolesarji - to je bilo dovolj, da smo ustvarili vso električno energijo za izvedbo jutranjega programa, pa še viška je bilo. Ja, drži,Denis Avdić Show je bil to jutro energetsko samozadosten.

Kako pridni smo bili?

10 kolesarjev je ustvarjalo po 250 vatov, torej skupno 2,5 kilovata, poganjali smo skupno štiri ure, torej smo prikolesarili okoli 10 kilovatnih ur, kar niti ni tako slabo, glede na to, da smo za program potrebovali cca. 1800 vatov.

Smo si pa pri tem lepo izpraznili baterije. Za ponovno polnjenje je poskrbela Restavracija Mozart z izdatnim in okusnim zajtrkom. 

V sodelovanju z Elektro energijo in ekipo kolesarjev Adria Mobila smo v aprilu, mesecu Zemlje, izpeljali že več "poganjalskih" akcij, tako smo po eno uro poganjali generator na oddajniku Radia 1 na Trški gori, zatem pa smo zgodbo ponovili še na oddajniku Radia 1 v Hrvatinih, v Cerknici in v Mariboru.  

 

                                      

Ne prezrite! Najnižja cena električne energije za gospodinjstva v Sloveniji

V Elektro energiji so izkoristili ugodne razmere na trgu električne energije in pripravili novo ponudbo za gospodinjske odjemalce. Nizka cena je tisto, kar si kupci najbolj želijo, Elektro energija pa vam ponuja celo najnižje v Sloveniji, v vseh tarifah.

Naročilo električne energije je enostavno in preprosto.  Obiščite novo spletno stran Elektro energije www.zanesljivo.si in si zagotovite električno energijo po najugodnejših cenah v samo dveh korakih. Vse informacije, potrebne za naročilo, najdete na katerem koli mesečnem računu za električno energijo, dobite pa jih tudi na 080 28 08, ob delovnikih med 7:30 in 16:30, ob petkih pa od 7:30 do 15:30.

 

NAJBOLJ GLEDANE VSEBINE
Popularno v zadnjem tednu:
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del