Quantcast
Radio1_v_zivo


Reševalka v prometni nesreči reševala najstnico za katero ni vedela, da je njena hči - sledi šok, ko pride domov
Grozljivo | 25. 11. 2022 10:19
Dekle je kasneje zaradi prehudih poškodb umrlo
Ključne besede:     kruto    mama    hči    reševalka    nesreča    smrt    prometna nesreča    neprepoznavnost    tragedija
Foto: Canadian Press/Rex/Shutterstock)

Zgodilo se je 15. novembra, ko je prišlo v Alberti v Kanadi do hude prometne nesreče, ki se je končala s smrtnim izidom. 

Dve najstnici sta se peljali proti domu, ko je voznica izgubila kontrolo nad vozilom in trčila v nasproti vozeči tovornjak. Voznici se je uspelo rešiti iz vozila, sopotnica pa je ostala ukleščena. 

Ko so na kraj nesreče prišli reševalci, pa je bila prva med njimi reševalka Jayme Erickson, ki sploh ni sprva vedela, da je ukleščeno dekle v avtu njena hči. Dekle je bilo hudo poškodovano in so potrebovali skoraj pol ure, da so jo rešili iz avtomobila, nato pa jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Calgaryju.

Ericksonova je ves čas do prihoda helikopterja oskrbovala dekle, ki je bila tako poškodovana, da je bila neprepoznavna in sploh ni vedela, da je to njena hči.


Reševala hčerko, a je zaradi hudih poškodb po obrazu ni prepoznala (Foto: Canadian Press/Rex/Shutterstock)

Najhuje je šele sledilo

Ko se je reševalka Erickson vrnila domov, pa so jo tam pričakali policisti in jo obvestili, da da je bila v omenjeni nesreči udeležena njena 17-letna hči Montana. Sporočili so jo, da so njene poškodbe tako hude, da ne bo preživela.

''Kritično poškodovana bolnica, ki sem jo ravnokar oskrbovala, je moje meso in kri. Moj edini otrok. Mini jaz. Moja hči, Montana,'' je sporočila sorodnikom in prijateljem.

''Čeprav sem hvaležna za 17 let, ki sem jih preživela z njo, sem strta in polna vprašanj. Kaj bi moja deklica postala? Kdo bi bila? Strta sem, zlomljena, izginil je del mene.'' 


Jayme Erickson s svojo hčerko Montano, ki je umrla v nesreči

V torek je obkrožena z družino in sodelavci stopila pred medije in dejala, da je bila njena hči borka in se je borila do dneva dokler ni umrla. Dejala je še, da sta bili s hčerko zelo povezani, dobri prijateljici in je to zanjo najtežji dan v življenju.

Ericksonova je povedala, da so se odločili za darovanje hčerkinih organov, s čimer so lahko pomagali drugim.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del