Quantcast
Radio1_v_zivo


4-letnica izgubila bitko z rakom zaradi NAPAČNE diagnoze!
Žalostno | 30. 9. 2022 11:08
Oče zahteva odgovore, potem ko so njegovi štiriletni hčerki med zdravljenjem v regionalni bolnišnici več mesecev postavljali napačno diagnozo.
Ključne besede:     rak    oče    Avstralija    deklica    kemoterapija    zdravstvo    napaka
Foto: Supplied

Jamie Lewis je še vedno v šoku zaradi izgube hčerke Emerare Kennedy, kateri je srce ugasnilo 20. Septembra. »Še vedno mislim, da je tukaj, sploh ne morem dojeti,« je povedal za NCA NewsWire. 

Emerara in njena mama sta štiri mesece hodili iz bolnišnice do bolnišnice in večkrat jima je bilo rečeno, da ima deklica samo okužbo sečil, dokler se ni novembra Emerarino zdravje resno poslabšalo. 

Gospod Lewis je takrat prejel telefonski klic, ki si ga noben starš nikoli ne želi prejeti. Sporočili so mu, da ima njegova hčerka četrto stopnjo nevroblastoma. Oče, ki je delal v rudniku v Mackayu, je pustil službo in nemudoma odletel v Hervey Bay, da bi bil z Emeraro, medtem ko je začela s kemoterapijo. 


Emerarina mama je več mesecev opazovala, kako njena nasmejana štiriletnica hujša in se vsak dan bolj zvija od bolečin. Novembra pa se je mama, Stevee Kennedy, končno zlomila in ni hotela zapustiti bolnišnice, dokler niso zdravniki opravili dodatnih testov. Takrat je biopsija pokazala, da ima Emerara terminalni rak.
 


Foto: Supplied

 
"Bila je stara duša, tako duhovita in tako pametna. Iz mene je naredila osebo in očeta, kakršen sem danes. Tudi po diagnozi raka, ko je imela neznosne bolečine se ni nehala smejati, bila je tako pogumna bojevnica,” se je izpovedal njen oče Jamie Lewis. 

Emerara je oboževala balet, učila se je voziti kolo in včasih sedla očetu v naročje, medtem ko se je on pretvarjal, da vozi svoj tovornjak. 


Foto: Supplied

Emerarini starši menijo, da regionalni sistem zdravstvenega varstva Queenslanda nima dovolj sredstev in ni ustrezno opremljen za obravnavo specializiranih diagnoz, kot jih je imela njuna hčerka. 


"Imamo nekaj družinskih prijateljev, ki so zdravniki, ki so rekli, da tako pač je. Vsi najboljši zdravniki so poslani v večja mesta, ker naj bi tam ozdravili več ljudi in rešili več življenj,"
 je dejal gospod Lewis. 


Lewis je povedal, da je na onkološkem oddelku v Hervey Bayu srečal nešteto družin, ki so imele podobne napačne diagnoze.


Foto: Supplied


"Dejstvo je, da potrebujejo več usposabljanja in več zdravnikov specialistov, ki bi lahko opazili težavo, preden je prepozno," je še dodal.
Zdravstveno osebje je več mesecev ignoriralo Emerarino bolečino in vztrajanje njene matere, da je nekaj narobe. 

"Mislim, da se ljudje ustrašijo zdravstvenega sistema. Svojega otroka poznate bolje kot kdorkoli drug in si morate prizadevati, da zagotovite, da se njegova bolečina obravnava resno,” Lewis svetuje ostalim staršem.  

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del