LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Denis Avdić v prvem pogovoru s chefinjo Ano Roš: "Lahko vam pridem skuhat pašto s paradajzom"

Vrhunska chefinja Ana Roš je bila med pogovorom zelo dobro razpoložena
Ključne besede: denis, avdić, show, ana, roš, kuhanje
Kot smo že poročali, so v Madridu razglasili deset najboljših kuharskih mojstrov na svetu po izboru kulinaričnih poznavalcev The Best Chef awards. In med njimi je znova kuharska mojstrica Ana Roš. Danes zjutraj jo je Denis Avdić poklical in v njunem prvem pogovoru, mu je takoj na začetku zaupala, da je spala samo dve uri. Poleg tega je letos prejemnica prvič podeljene nagrade The Best Chef Pristine Award, ki se podeljuje mojstrom, ki pri svojem delu prisegajo na skrbno izbrane lokalne proizvode in uporabljajo široko mrežo lokalnih kmetov in pridelovalcev.Na nagrado je seveda zelo ponosna.»Ponosna sem na interakcijo med Hišo Franko in pridelovalci. Če je kakršna koli nagrada na tem svetu, je to ta. Ta nagrada ni samo kuharska filozofija, je tudi moj način razmišljanja na splošno. Mene vedno ljudje stresejo, ko rečejo, da je Hiša Franko draga. Ja je draga, ker je potrebno ogromno rok, da pridelajo hrano. Z dobavitelji se nikoli ne pogovarjam o ceni, plačam pošteno. Ne more bit poceni, ker si tudi kmet plača pošteno. Dajmo pojest mogoče malo manj, pa tisto kar pojemo, naj bo veliko bolj kvalitetno,« je povedala Ana.Denis jo je vprašal, katera jed pa nosi njen podpis?"Pašta s paradajzom, saj sem ti rekla, da ti pridem v studio kuhat pašto s paradajzom (smeh). Primorci jemo pašto enkrat do dvakrat na teden. Vsi sprašujejo, zakaj niste debeli? Ker vi narobe kuhate pašto! More biti trda, el dente,« razloži Roševa. Celoten pogovor in še več zanimivih podrobnosti, pa poslušaj v posnetku.Poslušaj avdioDenis Avdić z Ano Roš o prvih vtisih po prejeti nagradi