Quantcast
Radio1_v_zivo


Ubila svojega posiljevalca, zdaj mora njegovi družini plačati 150 tisočakov!
Saj ni res, pa je | 14. 9. 2022 14:09
Najstnici, ki je do smrti zabodla svojega posiljevalca, je sodnik v Iowi včeraj naložil plačilo 150.000 dolarjev odškodnine njegovi družini in jo obsodil na pet let pogojne kazni pod strogim nadzorom.
Ključne besede:     ZDA    umor    žrtev    sodnik    kazen    zapor    zloraba
Foto: New York Post

Pieper Lewis je 17-letnica, ki je junija 2020 v stanovanju v Des Moinesu, v zvezni državi Iowa, več kot 30-krat zabodla svojega 37-letnega posiljevalca Zacharyja Brooksa.

17-letnica je bila prvotno obtožena umora prve stopnje zaradi smrtonosnega vboda. Lani je priznala krivdo za nenaklepni umor in naklepno poškodovanje, za obe obtožbi je predvidena kazen do 10 let zapora. Če bo prekršila pogojno kazen, jo lahko sodnik pošlje v zapor, kjer bo sedela 20 let.

Sodnik je dejal, da je bilo Lewisovi naloženo, da plača zapuščino njenega posiljevalca, ker sodišče "ni imelo druge možnosti", in dodal, da je povrnitev obvezna po zakonu države Iowa.

»Preselila se bo v hišo, kjer bo morala nositi sledilno napravo GPS, da ne bo padla nazaj v način življenja, ki ste ga do zdaj pustili,« je dejal sodnik Porter. Poleg tega bo morala opraviti 200 ur družbeno koristnega dela.

Lewis ima za seboj težko zgodbo. Zbežala je pred mačeho in spala na hodnikih stanovanjskih hiš, ko jo je 28-letni Christopher Brown vzel k sebi in jo začel siliti v spolne odnose z drugimi moškimi. 37-letni Zachary Brooks je bil eden od moških, ki je dekle pred smrtjo večkrat posilil.


Zachary Brooks, foto: New York Post

Najstnica je na sodišču povedala, da jo je 28-letni skrbnik z nožem prisilil, da je odšla v Brooksovo stanovanje, kjer jo je ta znova posilil. Ko se je zopet spravil nanjo, je Pieper z nočne omarice pograbila nož in ga večkrat zabodla.

Policija in tožilstvo ne dvomita, da je bila Lewisova spolno zlorabljena, vendar tožilci trdijo, da je Brooksa zabodla, ko je spal in ji takrat ni predstavljal grožnje.

Lewisova je zadnji dve leti preživela zaprta v centru za mladoletnike, kjer ni mogla komunicirati s prijatelji in družino.


Foto: New York Post

"Moj duh je zgorel, a še vedno žari v plamenih," je prebrala v pripravljeni izjavi pred izrekom sodbe. "Poslušajte me, kako rjovim, glejte, kako žarim, in opazujte, kako rastem. Sem preživela," je dodala.

Tožilci se niso strinjali z Lewisovo in povedali, da ni prevzela odgovornosti za umor in pustila Brooksove otroke brez očeta. Zato bo morala njegovi družini plačati 150 tisoč dolarjev odškodnine.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del