Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kanadi je po aretaciji umrl tudi drugi osumljenec za množični umor!
Šokantno | 8. 9. 2022 8:10
Okoliščine smrti še preiskujejo, saj so ga ujeli živega, nato pa je nenadoma umrl. Lokalni mediji poročajo, da naj bi si poškodbe zadal sam.
Ključne besede:     Kanada    umor    osumljenec    policija    iskanje    brata
Foto: CBC news

Po več dneh iskanja je policija v sredo našla še drugega osumljenca za nedavni morilski pohod v odročni staroselski skupnosti v osrednjem delu Kanade, v katerem je bilo ubitih deset ljudi, 18 jih je bilo ranjenih. Kmalu po aretaciji je 32-letni Myles Sanderson umrl, okoliščine njegove smrti pa še niso povsem jasne.

Do enega najhujših pokolov v moderni zgodovini Kanade je v nedeljo prišlo v kanadski provinci Saskatchewan, kjer živi domorodna skupnost. Osumljenca je v treh provincah iskalo več sto policistov.


Foto: CBC news

Brat umoril brata

Dan kasneje so enega od njiju, 31-letnega Damiena Sandersona našli mrtvega. Policija verjame, da ga najverjetneje ubil njegov leto dni starejši brat, Myles Sanderson, ki so ga nazadnje v sredo ujeli na cesti v provinci Saskatchewan. Po zasledovanju so ga prisilili, da je zapeljal v jarek ob cesti in ga pridržali.


Foto: CBC news

Njegovo smrt še preiskujejo, kaj se je zgodilo?

Kot je na novinarski konferenci v sredo zvečer povedala predstavnica policije Rhonda Blackmore, je vozil terensko vozilo, ki naj bi ga malo pred tem ukradel z bližnje posesti. Pri njem so med drugim našli nož.

Kmalu po aretaciji je Sanderson po njenih besedah doživel "zdravstveno stisko", nakar so ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa so ga razglasili za mrtvega. Drugih podrobnosti ni predstavila, je pa dodala, da bo vzrok smrti ugotovila obdukcija.

Glede na nekatere navedbe, ki jih navajajo lokalni mediji, naj bi Sanderson umrl zaradi poškodb, ki si jih je zadal sam.

Uro pred aretacijo je policija sicer izdala opozorilo pred moškim, oboroženim z nožem v ukradenem vozilu, ki ga je povezala z morilskim pohodom izpred nekaj dni in prebivalce okoliša pozvala, naj ostanejo na varnem.

Izpuščen iz zapora

Motiv za umore, ki so pretresli vso državo, zaenkrat po navedbah policije ostaja neznan. So pa pristojne oblasti v Kanadi že v torek sporočile, da bodo preučile, zakaj je bil Myles Sanderson februarja predčasno izpuščen iz zapora, kjer je služil štiriletno zaporno kazen zaradi več nasilnih kaznivih dejanj.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del