Quantcast
Radio1_v_zivo


200 dni do svetovnega prvenstva v Planici
| 5. 8. 2022 16:23
21. februarja 2023, ob 20.23, se bo z otvoritveno slovesnostjo začelo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici.
Ključne besede:     Planica    svetovno prvenstvo    2023    dolina    nordijsko smučanje
Foto SloSki

Še natanko 200 dni nas loči do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023, največjega športnega dogodka v zgodovini Republike Slovenije, ki bo v Planici in Kranjski Gori potekalo od 21. februarja do 5. marca 2023.
Smučarska zveza Slovenije predstavlja najlepše prizorišče v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju. Več kot leto dni je Smučarska zveza Slovenije v tesnem sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo, vodji tekmovanj, strokovnjaki in ostalimi partnerji snovala inovativne rešitve in oblikovala pogoje, da bo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju nepozabna izkušnja za sodelujoče, medije in seveda obiskovalce. Danes ga prvič predstavlja javnosti.
Tekmovalno prizorišče je umeščeno v športni raj pod Poncami s čudovitim pogledom na Julijske Alpe. Boje za odličja bomo tukaj spremljali deset tekmovalnih dni, slovesnosti ob podelitvah pa bodo potekale na prireditvenem prostoru “Nordijski park” v centru Kranjske Gore. Slavnostna otvoritev se bo začela 21. februarja 2023 ob 20.23, za številne obiskovalce pa pripravljajo tudi spremljevalni program.

Trenutno potekajo zaključna usklajevanja s partnerji, kar predstavlja največji organizacijski izziv. V svoje vrste bodo kmalu povabili tudi prostovoljce, ki bodo s svojo srčnostjo in predanostjo pustili nepozaben pečat pri organizaciji največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije.
Ob športnikih, ki jim zagotavljajo najboljše tekmovalne pogoje za osvajanje odličij, so posebno pozornost namenili tudi obiskovalcem, ki jih že nestrpno pričakujejo. Namestitvene kapacitete v Kranjski Gori bodo namenjene prav njim, kjer se bo odvijal tudi družabni del svetovnega prvenstva.
FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 bo Planico, Kranjsko Goro in Slovenijo predstavilo več kot 500.000.000 TV gledalcem po vsem svetu. Postali bomo središče športnega sveta.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del