Quantcast
Radio1_v_zivo


Vsestranski igralec v oddaji Rdeče in črno z Vesno Milek
Svet slavnih | 5. 8. 2022 15:32
V Rdeče in črno je spregovoril o svojih hrvaških koreninah, in o tem, da v času, ko je odraščal v ZDA, ni bilo pomembno od kod izviraš.
Ključne besede:     John Malkovich    Rdeče in črno    Mercator    Vesna Milek    MSoseska

Tokrat v oddaji Rdeče in črno predstavljajo ekskluzivni pogovor z Johnom Malkovichem, igralcem, ki je v svoji karieri ustvaril niz najbolj neobičajnih filmskih likov v zgodovini filma. Igral je morilce in zapeljivce, slikarje in obstrance,  papeže in kralje. Pogovor z vsestranskim umetnikom, ki ima svojo blagovno znamko oblačil, proizvaja svoje vino, režira gledališke in druge hibridne projekte, si lahko ogledate na msoseska.tv.

V Rdeče in črno je spregovoril o svojih hrvaških koreninah, in o tem, da v času, ko je odraščal v ZDA, ni bilo pomembno od kod izviraš. »Vsi smo bili Američani. In večina starih staršev mojih prijateljev iz otroštva, je bila priseljencev iz Evrope, ki niso znali govoriti angleško.«

Na vprašanje, ali so glede na aktualno družbeno politično situacijo ZDA sploh še »združene«, je dejal, da »je odgovor – ne.«  »Morda sem kot otrok še imel občutek, da zares  živimo v Združenih državah, morda so bile to le otroške sanje,  iluzija.«

V Sloveniji je v okviru Festivala Ljubljana gostoval že drugič, tokrat z glasbeno-gledališko predstavo Glasbeni kritik, po zamisli violinista Alekseja Igudesmana. V vlogi utelešenja vseh zlobnih kritikov, ki so secirali mojstre klasične glasbe, je v razprodani Gallusovi dvorani požel stoječe ovacije.

V pogovoru sta spregovorila tudi o tem, kako so kritiki raztrgali njegovo vlogo vikonta Valmonta v Nevarnih razmerjih, in o tem, ali resnična strast, ki se zgodi igralcema, ki igrata ljubimca (kot se je to zgodilu njemu in Michelle Pfeiffer) lahko pripomore k filmski magiji.

Sicer pa pravi, da je bil vzgojen tako, da se nikoli ni obremenjeval s kritikami drugih. Kot javna oseba moraš razumeti, da obstaja enako število ljudi, ki jim ne boš všeč in te bodo prezirali ter tistih, ki te imajo radi in menijo, da imaš talent.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del