Quantcast
Radio1_v_zivo


Grozen trend se širi na socialnih omrežjih - otroci izgubljajo življenja!
Žalostno | 3. 8. 2022 14:07
Na Tiktoku je zdaj popularen "Blackout Challenge", zaradi katerega je že veliko otrok končalo v zelo slabem stanju. Nekaj primerov je bilo žal usodnih, upajmo da ne bo med njimi končal tudi 12-letni Archie.
Ključne besede:     zdravniki    aparati    kisik    deček    bolnišnica    družina    Tiktok    trend    sodišče    London
Foto: SkyNews

Archie Battersbee je 12-letni deček, ki se že od začetka aprila zdravi v londonski bolnišnici. Dečka je mama našla nezavestnega, nad njim pa naj bi visela obveza. Starši sumijo, da je do nesreče prišlo, ker je hotel sodelovati v tako imenovanem Tiktok izzivu "Blackout Challenge".

Blackout challenge (Izziv zadušitve) naj bi spodbujal uporabnike, da držijo sapo, dokler jim ne zmanjka kisika. Izziva se lotevajo predvsem otroci in veliko njih je že končalo v zelo slabem stanju. Pred štirinajstimi dnevi je življenje tako izgubila tudi 9-letna deklica Milwaukee.


Foto: Mazic news

Archija pa pri življenju držijo samo še aparati, od katerih ga danes po skoraj štirih mesecih želijo odklopiti. Zdravniki menijo, da bi bilo njegovo življenjsko podporo smiselno končati, saj je otrok možgansko mrtev. S tem pa se ne strinja njegova družina, katera vztraja, da je z zdravljenjem treba nadaljevati, saj otrokovo srce še bije.

 Njegova družina se po več izgubljenih bitkah na britanskem sodišču, zdaj obrača še na Evropsko sodišče za človekove pravice. Prekinitev zdravljenja je zdaj preložena do odločitve sodišča.

"Zdaj upamo in molimo, da bo ESČP odobrila našo prošnjo. Ne bomo obupali, vse do konca," je za SkyNews povedala Archiejeva mama Hollie Dance.

Kontaktirali naj bi jo tudi zdravniki iz dveh drugih držav, ki trdijo, da bi dečku lahko pomagali. Družina je dečka seveda pripravljena odpeljati tudi v tujino.


Foto: SkyNews

Čeprav zdravniki trdijo, da mu ni pomoči, njegova mama meni, da gre njegovo stanje na bolje.

"Če si ne opomore, si ne opomore, a dajte mu čas, da si opomore. Sigurno pa napreduje, ima zelo dober in stabilen srčni utrip, sam drži pritisk ter pridobiva na teži,« je povedala njegova mama.

"Archie me je držal za roko. Prste mi je stisnil tako močno, da so bili rdeči. Vse, kar potrebuje, je čas. Želimo samo čas, je še dodala.

Zdaj družina upa le, da bodo na sodišču sprejeli njihovo pritožbo in da bodo obravnavali njihov primer.


Foto: PA

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del