Quantcast
Radio1_v_zivo


Johnny Depp je v le nekaj urah s prodajo tega zaslužil 3,6 milijona evrov!
Svet slavnih | 30. 7. 2022 9:11
Povzročil je tak naval na spletno stran galerije, da naj bi se ta sesula!
Ključne besede:     Johnny Depp    igralec    glasbenik    slikar    talent    Castle Fine Art    Covent Garded    London
Foto: Getty images

Johnny Depp se že od nekdaj izkazuje za človeka mnogih talentov. 59-letnik ni le uspešen igralec, vendar tudi glasbenik in slikar! Igralec je v četrtek prodal 780 slik iz cikla “Prijatelji in junaki” ter s tem v le nekaj urah zaslužil približno 3,6 milijona evrov!

O prodaji je svoje sledilce obvestil kar preko Instagrama z napisom “Now at #castlefineart”. Svoja dela je namreč v 37 galerijah Castle Fine Art, med njimi tudi v Covent Gardnu v Londonu. Po poročanju BBC naj bi objava povzročila tak naval na spletno stran galerije, da naj bi se ta sesula.

View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

V ciklu “Prijatelji in junaki” je Depp upodobil ljudi, ki so ga navdihovali npr. glasbeniki Keith Richards in Bob Dylan ter filmski igralci, kot so Elizabeth Taylor in Al Pacino.

Za posamezne uokvirjene slike je bilo potrebno odšteti po 4760 evrov, za portfelj štirih slik pa 17870 evrov. Galerija je za javnost igralčev stil opisala kot "presečišče poparta in street arta" in "popart z občutkom". V prihodnosti pričakujejo ponovno sodelovanje z njim.

"Že od nekdaj izražam svoja čustva skozi umetnost. Moje slike obkrožajo moje življenje, vendar sem jih obdržal zase in se omejil. Nihče se ne bi smel omejevati. Razmišljal sem o tistih, ki mi največ pomenijo, kot so moja družina, prijatelji in ljudje, ki jih občudujem,” je o svojem ustvarjanju pripovedoval Depp.

Foto: New York Post

To pa ni Deppova Edina prodaja. V začetku meseca je Depp na podlagi svojih del prodal serijo nezamenljivih žetonov (non-fungible tokens – NFT). Pod naslovom “Nikoli se ne boj resnice” je prav tako upodabljal svoje tesne prijatelje in junake. S prodajo je zbral skoraj 787 tisoč evrov, ki jih je podaril v dobrodelne namene.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del