Quantcast
Radio1_v_zivo


To je najmlajša mama v zgodovini človeštva, rodila je pri 5 letih!
Šokantno | 29. 7. 2022 18:35
Zgodil se je pravi medicinski čudež, deklica Lina je pri komaj petih letih rodila zdravega dečka.
Ključne besede:     deklica    porod    čudež    Peru    zloraba    medicina    otrok    dojenček    puberteta    zgodovina    mama
Foto: The Sun

Pred 83 leti, 14. maja 1939 v Limi, se je komaj 5 let stara deklica Lina Vanessa Medina Vásquez vpisala v zgodovino, saj je postrala najmlajša mamica na svetu.


Foto: BETTMANN
 

Rodila se je v revni družini, v majhni vasici v Peruju, leta 1933. Pri petih letih so jo starši odpeljali na pregled, saj je njena mama opazila, da ima njena hčer zelo velik trebuh, kateri ji je povzročal grozne bolečine. Zdravniki so bili prepričani, da gre za tumor, toda so po preiskavah presenečeni ugotovili, da ne gre za tumor, vendar je deklica že v sedmem mesecu nosečnosti.  


Foto: BETTMANN

 

Le nekaj tednov pozneje, je s carskim rezom rodila zdravega dečka, poseg pa je opravil zdravnik Gerardo Lozada. Deček se je rodil težek 2,7 kilograma, Lina pa ga je v čast zdravnika, ki je vodil porod, poimenovala Gerardo Alejandro. 

Ko se je otrok rodil, je zdravnik ugotovil, da ima Lina že pri petih letih zrele spolne organe in trpi s prezgodjo puberteto. Porodničar Edmundo Escomel je raziskal, da naj bi deklica menstruacijo dobila že pri 8-ih mesecih,  pri štirih letih so se ji že razvile prsi, pri petih pa naj bi že imela postavo odrasle ženske, vsaj po obliki.   

Po porodu so dekličinega očeta obtožili zlorabe in ga je policija za nekaj časa pridržala. Ker pa niso imeli nobenih dokazov, so ga kasneje izpustili. Tako, da nikoli niso izvedeli, kdo je pravzaprav oče otroka. Zdravnik pa je dejal, da se tudi Lina takrat sploh še ni zavedala, kaj se je zgodilo, ker je bila še premlada. 


Foto: BETTMANN

 

Alejandro Gerardo je odraščal v prepričanju, da je Linin brat, vzgajala pa ga je njena mama oziroma dečkova babica. Šele pri desetih letih so mu povedali, da je njegova mama v resnici Lina. Umrl pa je pri štiridesetih, zaradi bolezni kostnega mozga.  

 

Lina pa je kasneje uspešno zaključila šolanje in kasneje delala kot tajnica pri zdravniku Gerardu Lozadi, ki je bil tudi njen porodničar. Poročila se je z Raulom Jurado in mu pri devetintridesetih letih rodila sina. Lina pa je živa še danes in ima 88 let.  


Foto: Twitter


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del