Quantcast
Radio1_v_zivo


DVE LETI je mrtva ležala v svojem stanovanju - ostalo je le še okostje
Šokantno | 28. 7. 2022 18:34
Truplo je dve leti ležalo v njenem stanovanju kljub temu, da so sosedje na to opozorili!
Ključne besede:     truplo    London    ženska    okostje    najemnina    pogrešana    policija    sosedje
Foto: Skywatch

Truplo medicinske sekretarke Sheile Seleoane je več kot dve leti ležalo v njenem stanovanju v Londonu, kljub temu, da so sosedje to prijavili. 

Sosedje so jo prijavili kot pogrešano že leta 2020. Najemodajalcu so se prav tako večkrat pritožili zaradi vonja. Sheila ni imela svojcev, prav tako je bila že upokojena, zato je tudi v službi ni nihče pogrešal.

Najemodajalec na svoj račun vsak mesec dobil nakazano najemnino. Policisti zato niso imeli dovolj velikega razloga, da bi vdrli v stanovanje. V tem času naj bi dvakrat trkali na njena vrata, a ker ni bilo odziva so odšli.


Foto: Daily Mail

61-letnico so februarja našli v dnevni sobi njenega stanovanja potem, ko je nekdo obvestil policijo, da je neurje poškodovalo balkonska vrata njenega stanovanja. Ker je od nje ostalo le še okostje, so jo morali identificirati na podlagi zobovja. Po preiskavi so ugotovili, da je avgusta 2019 najverjetneje umrla naravne smrti.

Mrliški oglednik Julian Morris je ugotovil, da je v njeni zdravstveni kartoteki navedena bolezen vnetja črevesja. Avgusta 2019 je iskala tudi zdravniško pomoč zaradi težav s prsnim košem. Vendar vzroka za njeno smrt niso našli. 

Po pregledu roka uporabe živil v njenem stanovanju in datumov neplačanih računov nakazujejo na to, da je umrla v tem časovnem obdobju. Avgusta 2019 namreč prvič ni plačala najemnine. Najemodajalec takrat ni stopil v stik s Sheile, ampak je le kontaktiral banko in uredil, da se najemnina na njegov račun vsak mesec nakaže preko trajnika. 


Foto: BBC

 
Morris sklepa, da je šlo v tem primeru nekaj hudo narobe. Zdi se mu nenavadno, da Seleoaneino nenadno izginotje ni sprožilo nobenega suma pri njenemu najemodajalcu, plinskimi inženirji ali policijo.  

 

“Tudi, če bi se njen najemodajalec odzval hitreje, to Seleoane ne bi rešilo življenja. Bila je že mrtva,” je za BBC povedal Julian Morris. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del