Quantcast
Radio1_v_zivo


Stevardesa, ki uresnečuje nenavadne želje! Za ta luksuz plačajo tudi do 100.000 evrov
WOW | 28. 7. 2022 12:17
“Včasih si gostje želijo stvari, ki si jih ne morete niti predstavljati"
Ključne besede:     ladja    bogataši    stevardesa    denar    luksuz    napitnina    prošnje
Foto: Profimedia

Martina Drežančić je hrvatica, ki dela kot stavardesa na luksuznih ladjah. Za britanski časnik Daily Mail je spregovorila o tem, kako izgleda njen običajni delovni dan, pa tudi o nenavadnih željah bogatašev s katerimi dela.  

Ena najbolj bizarnih prošenj je bila, ko jo je gost prosil za jajca, a le od kokoši, ki je samo črve. V takšnih jajcih naj bi bilo več beljakovin. 

Hrvatica trenutno dela na 48-metrski jahti z imenom M/Y Freedom, ki sprejme do 22 gostov, pluje pa po Jadranskem morju. Jahta vsebuje kino dvorano, telovadnico, bazen, hidromasažno kad, sobo za masažo in veliko pripomočkov za zabavo v vodi. Najemnina pa se giblje tam med 80.000 in 100.000 evrov na teden. 

“Včasih si gostje želijo stvari, ki si jih ne morete niti predstavljati. Želje jim večinoma uresničimo, če pa to ni možno, vedno najdemo alternativno rešitev in nikoli jim ne rečemo ne,” je povedala Martina. 


Foto: Daily Mail

 

Martina, ki že dve leti dela kot glavna stevardesa na jahti trdi, da delo, ki ga opravlja zahteva vojaško disciplino. Najtežja naloga je iskanje delavcev in organizacija dela. Zaradi svoje stroge discipline je dobila tudi vzdevek Hitler.  

"Zares sem stroga. Ampak to je edini pravilni način. Če vsak opravlja svoje delo tako kot je treba, delujemo kot švicarska ura. Ni preverjanja, ponavljanja in beseda "ampak" ne obstaja. Vsak član posadke mora biti v stanju, da naredi vse kar je zahtevano. Kdor tega ne upošteva, ne more biti na krovu.” 


Foto: Daily Mail

 

Delo stevardese na jahti je izjemno zahtevno in naporno. Martina dela vsaj 16 ur na dan. Če se delavec izkaže, je to delo lahko tudi precej dobičkonosno. 

Največja napitnina, ki sem jo dobila, je bila 10.000 evrov v gotovini”. Dobila pa sem tudi veliko daril,” je za Daily Mail še dodala Martina Drežančić. 


Foto: Daily Mail

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del