Quantcast
Radio1_v_zivo


Študent je v smetnjaku je našel dečka, prekritega z mravljami - “Malčka so le gledali in se prepirali kako je sploh pristal tam!”
Starševstvo | 27. 7. 2022 18:08
Mladenič z zlatim srcem želi dečka tudi posvojiti!
Ključne besede:     starševstvo    sirota    malček    deček    študent    posvojitev    Haiti
Foto: Jimmy Amisial

Jimmy Amisial je študent komunikacije in elektronskih medijev na teksaški univerzi Texas State University, ki ima zlato srce. Jimmy je že kot najstnik pomagal v sirotišnici blizu njegovega doma. Vedno, ko obišče svoj rodni kraj - Haiti, sirotam prinese tudi darila. Njegovo pot v sirotišnico, je nekega dne zmotila gruča ljudi, ki se je zbrala okoli smetnjaka. Ko se je prebil skozi množico, je zagledal grozljiv prizor. V smetnjaku je ležalo ubogo 4-mesečno dete, prekrito z mravljami. 


Študenta je prizadelo predvsem dejstvo, da mu nihče od mimoidočih ni želel priskočiti na pomoč. Malčka so le gledali in se prepirali kako je sploh pristal tam in kaj narediti z njim. Jimmy je otroka nežno vzel v roke in ga nemudoma odnesel domov. Z mamo Elicie Jean sta ga najprej okopala, obleka in nahranila z mlekom, kasneje pa ga odpeljala v bolnišnico.Policija je sprožila preiskavo v upanju, da izsledijo dojenčkova starša, vendar ju nikoli niso našli. Jimmy je tako pri svojih 22 letih postal zakoniti zastopnik dečka, ki ga je poimenoval Emilio Angel Jeremiah. Odločitev sicer ni bila lahka. Jimmy je že zamujal s plačilom šolnine, njegova družina pa se je prav tako komaj prebila skozi mesec. Vendar je odločitev na koncu le sprejel, saj tudi sam ni imel očeta ob katerem bi lahko odraščal.


Medtem ko Jimmy študira, je skrb za dečka prevzela njegova mama. Vendar se (sedaj 27-letnik) potrudi, da ga čim večkrat obišče. Pred kratkim je oddal vlogo za posvojitev 5-letnega Emilia, saj bi rad tudi uradno postal njegov oče.“Gledati kako Emilio odrašča mi je v veliko veselje! Zares se počutim kot njegov oče. Komaj čakam, da to uredim tudi uradno, vendar moram najprej zbrati nekaj denarja. Vesel sem, da sem mu omogočil lepo življenje. Ponosen sem nanj”
je svoje občutke opisal Jimmy.


Emilio sedaj že obiskuje prvi razred. Izkazal se je za zelo bistrega dečka. Ko odraste, si želi postati glasbenik, saj mu je od vseh predmetov v šoli najbolj všeč glasba.


Jimmy je vlogo za posvojitev oddal leta 2020, vendar mora za to zbrati slabih 30 tisoč evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del