Quantcast
Radio1_v_zivo


Sinček na Hrvaškem dobil "tatu s kano", a je prišlo do hude kožne reakcije!
Slovenija | 7. 7. 2022 9:23
Želi opozoriti vse starše, naj bodo previdni
Ključne besede:     tattoo    poslikava    otrok    kana    telo    rana    reakcija
Foto: Facebook (Oopsi.si)

Blogerka Urška Pavčnik je na svojem blogu Oopsi.si in na Facebooku delila zgodbo, s katero je želela opozoriti starše, ki podležejo želji svojih otrok in dovolijo začasno tetovažo s kano.

Ko so bili na dopustu v Medulinu, sta sinčka stara 7 in 5 let na stojnici videla poslikave s podobami risanih junakov, živali in logotipi poznanih športnih klubov. Zaželela sta si tatu in ker sta ga imela že lansko leto, mamica v tem ni videla težav.

Razlika je bila v tehniki, saj so preteklo leto fantoma tatu narisali z air brush pištolico, tokrat pa so za risanje uporabili kano.Urška je zapisala, da se je takole začelo. Foto: Oopsi.si

“Kakšna je kvaliteta in sama sestava kane pri tovrstnih storitvah, ne vem, sem pa po naši izkušnji prepričana, da je v njej zmešano več nevarnega kot naravnega. Jakcu se je poslikava že naslednji dan povsem razmazala in v večini odstranila, medtem ko je Lukcu v brezhibnem stanju zdržala več kot 10 dni,« je zapisala Urška.


Tako pa se je nadaljevalo ... (Foto: Oopsi.si)

Kmalu je opazila, da se sinček praska po nogici, nastala je kožna reakcija, ki se je iz dneva v dan slabšala.

“V bistvu se je celoten predel noge, na katerem je imel poslikavo, obarval rdeče, pojavili so se tudi mehurčki. Hitro sem urgirala – preklicala vso zdravstveno osebje, kar ga poznam. Odhitela v lekarno po kremo s antihistaminikom, negovala s Cicatridino, a ker se stanje po 2-3 dneh ni umirilo, sem na koncu zaprosila še s kremo z antibiotičnim učinkom, ki je naposled le pomagala in stanje se k sreči normalizira. Rano sva nekje 5x dnevno tudi spirala s fiziološko raztopino, jo nežno osušila in negovala. Kako dolgo bo vidna brazgotina ne vem, vem le, da se je razpletlo dobro, saj bi lahko prišlo tudi do kakšne resnejše okužbe,« je zapisala in posvarila vse starše, naj bodo zelo previdni pri takih željah.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del