Quantcast
Radio1_v_zivo


Televizija Slovenija sporočila, ZAKAJ si včeraj nismo mogli ogledati tekme Slovenija : Hrvaška!
Slovenija | 1. 7. 2022 15:18
"Zavedamo se, da določne vsebine, kot je reprezentančna košarka, manjkajo in želim si, da bi jih lahko v prihodnje čim več umestili na programe Televizije Slovenija"
Ključne besede:     rtv    slovenija    sporočilo    javnost    košarka    tekma
Foto: Facebook KZS

Televizija Slovenija je na spletni strani rtvslo.si v sporočilu za javnost sporočila, da tekem slovenske košarkarske reprezentance ne predvaja, ker cene za nakup pravic za njihov prenos presegajo njihove zmožnosti za nakup.

"Zaradi velikega odziva gledalcev zaradi neprenašanja tekme slovenske košarkarske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, znova pojasnjujemo, da so prenosi tekem povezani z odkupom pravic. Pravice za prenos tekem slovenske košarkarske reprezentance, tudi sinočnje med Slovenijo in Hrvaško, je kupila druga televizija, ki je zanje lahko plačala veliko več, kot je lahko ponudila naša hiša.

Realnost nakupa televizijskih pravic za nekatere športne prenose je žal taka, da cene vse pogosteje presegajo zmožnosti javnih medijev za njihov nakup.


Foto: Facebook KZS

TV Slovenija sledi strategiji prenosov slovenskih športnikov in reprezentanc na največjih tekmovanjih, pri čemer pa je dolžna gospodarno ravnati s sredstvi, ki jih ima na voljo. Zavedamo se, da določne vsebine, kot je reprezentančna košarka, manjkajo in želim si, da bi jih lahko v prihodnje čim več umestili na programe Televizije Slovenija.

Naj na tem mestu spomnimo še na športne dogodke, ki smo jih že prenašali ali pa jih še bomo v prihodnjih mesecih."

zimske olimpijske igre Peking 2022
svetovni pokali v alpskem smučanju, nordijskem smučanju, biatlonu, deskanju 2022
evropsko prvenstvo v rokometu za moške 2022
kolesarska dirka po Sloveniji 2022
kolesarska dirka po Franciji 2022
svetovno prvenstvo v atletiki, plavanju, gimnastiki, slalomu na divjih vodah, kajaku in kanuju na mirnih vodah, kolesarstvu 2022
evropsko prvenstvo v plavanju, gimnastiki, atletiki, kolesarstvu, plezanju, namiznem tenisu 2022
evropsko prvenstvo v rokometu za ženske 2022
svetovno prvenstvo v nogometu 2022
svetovno prvenstvo v rokometu za moške in ženske 2023
svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, nordijskem smučanju, biatlonu, deskanju 2023
svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 2023
evropsko prvenstvo v odbojki za moške in ženske 2023
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del