Quantcast
Radio1_v_zivo


Številne naložbe v velenjski občini
| 27. 6. 2022 10:13
V velenjski občini v teh dneh na veliko gradijo in obnavljajo
Ključne besede:     Naložbe    Velenje    kanalizacija    obnova
obnova
Med številnimi naložbami je tudi obnova vodovoda in kanalizacije na Cesti bratov Mravljakov v Velenju.

Na območju Mestne občine Velenje v teh dneh potekajo številna dela. Gradijo vodovod, obnavljajo javno kanalizacijsko omrežje in toplotno infrastrukturo ter sanirajo javne površine.

 

Na že zgrajeni vodovod v Spodnji Črnovi se že opravljajo priklopi hiš. Predvidoma ta teden bodo nadaljevali z izgradnjo vodovoda iz Prelske proti Krofliču, odcep Petelinjek. V okviru investicije je predvidena izgradnja 787 metrov cevovoda ter dveh hišnih priključkov v dolžini 251 metrov. Z investicijo želijo zagotoviti oskrbo z vodo ob trasi gravitacijskega cevovoda ter priključitev dodatnih objektov s prebivalci, ki ležijo ob trasi načrtovanega vodovoda. Krajani se sedaj oskrbujejo z lastnimi vodovodi.

 

Začela se je tudi obnova vodovoda in kanalizacije na Cesti bratov Mravljakov. Naložba zajema obnovo javnega kanalizacijskega voda za mešano kanalizacijo v skupni dolžini približno 355 metrov, vodovodnega omrežja z vodovodnimi priključki v skupni dolžini približno 654 metrov, obstoječe ceste v dolžini 300 metrov in izgradnjo klančine v dolžini 17 metrov.

 

Gradbena dela potekajo tudi v okviru obnove komunalne infrastrukture na Toledovi cesti. V sklopu investicije bodo obnovili vodovodno omrežje v skupni dolžini cca 664 metrov, kanalizacijo za komunalno odpadno vodo v dolžini 672 metrov ter kanalizacijske odcepe za priključke v dolžini 85 metrov, kanalizacijo za padavinsko odpadno vodo v skupni dolžini 418 metrov in kanalizacijske odcepe za priključke v dolžini 71 metrov.

 

V okviru obnove toplotne infrastrukture bodo tehnološko prenovili toplotno podpostajo št. 494 na Cankarjevi ulici 1a, b in c. Na toplotni podpostaji št. 107 že poteka tehnološka prenova, obnavljajo odsek omrežja in gradijo dve interni toplotni postaji v večstanovanjski zgradbi na Šlandrovi cesti.

 

V Mestni četrti Velenje Levi breg vzhod so na Kardeljevem trgu 1 sanirali zunanje stopnišče in zunanji hodnik pri vrtcu Enci benci na Kardeljevem trgu 2.

 

Trenutno znižujejo tudi robnike na različnih lokacijah po mestu (Cesta talcev, Tomšičeva, Kidričeva, Stantetova, Kardeljev trg). Skupaj bodo znižali 32 robnikov in s tem olajšali prehode kolesarjem in gibalno oviranim ljudem.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del