Quantcast
Radio1_v_zivo


Mati so označili za nezrelo, kruto, sebično, ogabno morilko
Žalostno | 18. 6. 2022 8:56
Take komentarje na TikToku prebiram vsak dan. Večinoma od moških in žensk srednjih let, ki kritizirajo mojo odločitev."
Ključne besede:     starševstvo    žalostno    nosečnost    splav    bolezen    mati
Foto: The Sun (zajem zaslona)

Ivy Jean Moore je dekle, ki je zanosilo pri komaj 16. letih. Kljub temu, da je bila nosečnost nesreča, se je otroka neizmerno veselila. Po zdravniškem pregledu, je namreč načrtovala zabavo, na kateri naj bi razkrili spol otroka. Vendar je namesto spola izvedela, da je njen otrok že pred rojstvom na smrt bolan. Po besedah zdravnikov, bi po rojstvu preživel le nekaj minut.

 

“Padla sem v depresijo. Obsesivno sem iskala način kako otroka pozdraviti, vendar nisem našla ničesar.” Je pojasnila Angležinja, ki sedaj šteje 17 let.

 

Otrok je podedoval enako bolezen s katero se je rodila njegova mati Ivy - bronhio torenalni sindrom. Bolezen onemogoča razvoj tkiv v vratu in povzroči deformacije v ušesih in ledvicih. Vendar mati ni utrpela tako hudih posledic, kot njen otrok. Slednjemu se namreč ledvici sploh nista razvili.


Ivy Jean Moore je zanosila kljub kontracepciji, ki jo je pustila na cedilu, vendar se je otroka veselila.

“Imela sem le dve možnosti: ali ga rodim mrtvega, ali pa predčasno prekinem nosečnost.” S strtim srcem razlaga Ivy, ki se je nekaj časa upirala splavu, vendar se je v 25. tednu le odločila, da le upošteva nasvet zdravnikov.

 

V upanju, da bi našla podporo, ki jo je potrebovala v težkih časih, je Ivy svojo žalostno zgodbo delila na socialnih omrežjih. Vendar je s tem dosegla nasprotno.

 

Pod objavo se je vsul plaz kritik na račun njene odločitve.

 

“Bila sem označena za nezrelo, kruto, sebično, ogabno morilko. Take komentarje na TikToku prebiram vsak dan. Večinoma od moških in žensk srednjih let, ki kritizirajo mojo odločitev za splav, čeprav je bilo ogroženo tako moje, kot otrokovo življenje." Pojasni dekle in doda, da je bila nosečnost nesreča, vendar je bil fantek dobrodošel, storila je vse kar je lahko, vendar nobena odločitev otroka ne bi ohranila pri življenju.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del