Quantcast
Radio1_v_zivo


Lucija še danes obžaluje, da je na dopustu počela tisto, kar počne večina izmed nas ... Ostala je brez vsega
OMG/WTF | 14. 6. 2022 6:59
Nepridipravi so ji udrli v hišo in odnesli denar, dragocene stvari, celo psa ...
Ključne besede:     rop    hiša    dopust    splet    fotografije    družina    obžalovanje    kraja    tatvina    tvegano
Slika je simbolična

Čas dopustov je tu in večina nas gre za več dni ali tednov na morje, v hribe in na ostale različne lokacije z družino ali prijatelji. Takrat je hiša ali stanovanje prazno in prepuščeno samo sebi, zato poprosiš sosede ali sorodnike, da vsake toliko malce popazijo na dom. A ker se zavedaš, da tudi oni ne morejo biti celodnevni varuhi, je najbolje, da se zaščitiš sam. 

Če rad na splet objavljaš fotografije, kot so novi avto, slike iz notranjosti hiše, se pohvališ z lepim nakitom in podobno, potem vedi, da se zna v času tvoje odsotnosti zgoditi ''nenajavljen obisk,'' ki ga ne boš vesel, ko se vrneš z dopusta.Da boš dom dobro zaščitil, je najbolje, da na splet v času dopusta ne objavljaš fotografij. S tem javnosti pokažeš, da si s celotno družino na dopustu in je dom prazen. Nepridipravi kaj hitro to izvohajo preko tvojega profila, saj jim s tem dobesedno odpreš vrata v svoj dom.

Nič ni narobe, če slike objaviš potem, ko že prideš z dopusta, a ne počni tega, ko si tam. Čeprav nimaš na svojem profilu tisoč sledilcev, se tovrstni ropi dogajajo in so v času odsotnosti družin še kako pogosti.

Ostala brez vsega in še danes to obžaluje

Pisala nam je Lucija, ki je zapisala, da je dve leti nazaj bila tudi sama žrtev roparjev, ki so ji dom dobesedno obrnili na glavo. Vsake toliko se je rada preko Facebooka in Instagrama pohvalila, da z družino čas preživlja na jahti, velikokrat pa je objavila tudi fotografije svojega doma z bazenom ter kakšen luksuzen avto vozi. Nikoli pa ji na kraj pameti ni padlo, da si s tem dela večjo škodo kot korist. Roparji so iz njihovega doma odnesli več tisoč evrov, ki so jih hranili v sefu in ostale stvari. 

''Najhuje od vsega je bilo, da so mi ukradli nakit, med njimi tudi prstan moje pokojne mame, ki mi je pomenil vse na svetu. Ne samo, da je bil vreden več tisoč evrov, temveč je bil družinska last in je meni osebno predstavljal več kot le kos materialne dobrine. Mojim otrokom so odnesli računalnike, prihranke, odpeljali so nam tudi motor. Še najbolj pa me boli, da so nam ukradli psa, rodovniške pasme. Doma smo ga pustili le tri dni, zanj pa je skrbela moja sestra, ki je bila z njim cel dan, le domov je hodila spati. Ne morem verjeti, še danes se zjokam. Vsak dan obžalujem to, da sem svoje privatno življenje objavljala na splet ...''Zgodilo se je že takrat, ko so bili ljudje na pogrebu ali poroki in so nepridipravi izkoristili priložnost ter dodobra oropali domove.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del