Quantcast
Radio1_v_zivo


Šolska torba na kolesih: najbolj modra izbira za pravilen razvoj otrokove hrbtenice
Oglas | 13. 6. 2022 6:19
Številni strokovnjaki pritrjujejo, da šolska torba na kolesih velja za najbolj varno izbiro.
Ključne besede:     šolska torba na kolesih    šolske torbe    skiro    torba    rolljet    ham
Šolska torba na kolesih otrokom na poti v in iz šole zagotavlja nepozabno dogodivščino

Stališča o tem, da so šolske torbe otrok prepogosto pretežke, ni prav težko zaslediti. Navkljub temu pa je le redkokateri starš seznanjen z dejstvom, da je Svetovna zdravstvena organizacija izdala priporočilo, ki narekuje, da naj torba šoloobveznih otrok ne presega 10 % njihove telesne teže. Upoštevajoč to smernico, otrok, ki tehta 30 kilogramov, ne bi smel nositi bremena, težjega od 3 kilogramov. A praksa kaže, da šolska torba v nižjih razredih osnovne šole praviloma presega težo 5 kilogramov, v višjih pa ta pogosto tehta celo več kakor 10 kilogramov.

Rešitev? Šolska torba na kolesih!

Podjetje HAM d.o.o., znano po ergonomsko oblikovanih pisarniških stolih SpinaliS, je z mislijo na zdrav razvoj otrokove hrbtenice razvilo šolsko torbo na kolesih. Gre za izum, ki navdušuje tako otroke kot starše. A ne le zato, ker je šolska torba na kolesih RollJet najhitrejša torba v mestu.

Šolska torba na kolesih otrokom na poti v in iz šole zagotavlja nepozabno dogodivščino, prej povezano s prostočasnimi dejavnostmi kakor obveznim obiskovanjem pouka, zaradi česar se odhoda v šolo vsak dan znova izredno veselijo celo tisti, ki nad šolo sicer niso pretirano navdušeni. Poleg tega RollJet ponuja olajšanje staršem, saj ti vedo, da so v želji po razbremenitvi hrbtenice svojega otroka, ki je v tem obdobju še vedno v procesu rasti in razvoja, storili prav vse.Pritisk na hrbtenico
, posledica vsakodnevne nošnje prekomerne teže, na zdravju otroka namreč pušča resne posledice, v skrajnih primerih pa pripelje celo do deformacij. Otrok, ki nosi pretežek nahrbtnik, je običajno nenaravno nagnjen naprej, kar ovira razvoj tako kosti kot mišic. Rezultat tega je priučena nepravilna drža telesa, ki se kaže v obliki povešenih ramen, kroničnih bolečin v predelu vratu, ramenskega obroča in hrbta ter skolioze. Toliko škodljivejša je nošnja nahrbtnika na eni sami naramnici, saj se nagibu telesa naprej pridruži še nagib vstran.

Otroci, ki za pot v in iz šole uporabljajo šolsko torbo na kolesih, imajo vse možnosti zdravega razvoja hrbtenice, saj ti nahrbtnik le redko zavihtijo na ramena. Torbo s pomočjo ročaja najpogosteje vlečejo, pri čemer je skiro zložen, zato je šolska torba na kolesih RollJet enakovredna torbam z vgrajenim izvlečnim ročajem, opremljenimi s kolesi. Oziroma: še boljša. Kajti otroci jo največkrat uporabljajo kot skiro, na katerega pripnejo torbo. V tem primeru se opremijo s čelado in ščitniki ter podajo novim dogodivščinam naproti in, predvsem, prepustijo užitku.Kakšno pa je mnenje stroke?


Številni strokovnjaki pritrjujejo, da šolska torba na kolesih velja za najbolj varno izbiro. Gre za inovativno, praktično in zabavno rešitev, ki zmanjša osno obremenitev hrbtenice ter otroka spodbuja h gibanju. Redna uporaba šolske torbe na kolesih v kombinaciji vseh treh načinov uporabe razteza mišice in povečuje moč tako nog kot hrbta, obenem pa zmanjša rotacijo medenice, prisotno med hojo.

Kljub temu pri razbremenitvi hrbtenice velja upoštevati naslednje nasvete:

• kot starši bodite vključeni v pripravo šolske torbe in otroku pomagajte pripraviti potrebščine za naslednji dan pouka glede na napovedan urnik,

• svetujte mu, da potrebščine, ki jih doma ne potrebuje (denimo športno opremo), shrani v šolski omarici, in

• ga naučite pravilne nošnje nahrbtnika.

Predvsem pa obiščite spletno stran in se prepričajte o tem, da je šolska torba na kolesih podjetja HAM d.o.o. resnično najbolj varna, priročna in tudi posrečena izbira za vašega šolarja.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del