Quantcast
Radio1_v_zivo


DARS napoveduje dela na AC omrežju
| 8. 6. 2022 7:07
V letu 2022 načrtuje DARS devet novih obsežnejših obnovitvenih del.
Ključne besede:     DARS    dela    avtocesta    obvoznica
Sam začetek del je odvisen od sklenitve pogodb z izbranimi izvajalci.

Priključek Leskoškova cesta

Rekonstrukcija priključka Ljubljana Leskoškova cesta v polni priključek na severni ljubljanski obvoznici H3 je stekla konec septembra 2021. V tej fazi dela ne vplivajo na promet na sami trasi obvoznice. Rok za dokončanje vseh del je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo, to je do konca novembra 2022.

Zadobrova–Nove Jarše

Obnova še preostalega odseka severne ljubljanske obvoznice H3 Zadobrova–Šmartinska–Tomačevo (ostali odseki so bili že obnovljeni v preteklih letih) se bo predbidoma začela del letos poleti. Promet bo med deli urejen po enem smernem vozišču, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Ivančna Gorica–Bič

Obnova vozišča dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem se bo predvidoma začela letos poleti. Tudi na tem odseku bo promet med deli potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Škofije–Sermin

Predviden pričetek obnove istrske hitre ceste H5 med mednarodnim mejnim prehodom Škofije in razcepom Sermin bo letos jeseni. Promet bo med deli urejen po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Vogrsko–Vrtojba

Obnova vozišča na odseku vipavske hitre ceste H4 Vogrsko–Šempeter–Vrtojba se bo predvidoma začela letos jeseni. Promet bo med deli urejen po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Viadukti Podmežakla

Sanacija viaduktov Podmežakla na odseku gorenjske avtoceste A2 Hrušica–Lipce (mimo Jesenic) se bo predvidoma pričela letos jeseni, večina obnove pa bo opravljena v 2023. Med deli bo promet urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, saj gre za območje ceste brez odstavnih pasov.

Lipce–Brezje

Preplastitev vozišča na odseku gorenjske avtoceste A2 Lipce–Lesce–Brezje (smerno vozišče proti Avstriji) se bo predvidoma začela letos jeseni. Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Predori Slovenske Konjice–Dramlje

Nadgradnja predorov ter rekonstrukcija vozišča in objektov na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami bo trajala vsaj dve gradbeni sezoni. Letos jeseni je predviden začetek pripravljalnih del, glavna dela pa bodo opravljena v letih 2023 in 2024. Promet bo med pripravljalnimi deli urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, med glavnimi pa po enem pasu v vsako smer vožnje.

Sv. Jurij ob Ščavnici–Vučja vas

Obnova vozišča na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo je stekla v začetku maja letos in bo zaključena predvidoma do začetka julija letos. Promet je med deli urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Kronovo–Dobruška vas

Preplastitev vozišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo se bo predvidoma začela letos jeseni. Promet bo med deli urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Divača–Kozina

Obnova vozne površine na odseku primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino se bo predvidoma pričela letos jeseni. Promet bo med deli urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Poleg naštetih del je trenutno v teku tudi obnova nadvoza na Podutiški cesti čez severno ljubljansko obvoznico H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze). Promet na severni obvoznici je v vsako smer vožnje urejen po dveh zoženih pasovih. Naročnik del je Mestna občina Ljubljana, DARS pa sofinancira obnovo nadvoza.
Postopki javnih naročil za izbiro izvajalcev obnovitvenih del so ta hip povečini v teku in še niso zaključeni (pogodbe še niso sklenjene, zato je začetek del odvisen tudi od uspešnosti postopkov oddaje javnih naročil za izvajalce gradbenih del). Sicer pa bomo pred začetkom uporabnike, enako kot doslej, pravočasno obvestili o obsegu in natančni časovnici del na posameznih odsekih.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del