Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kranju bo Prešerno poletje
| 7. 6. 2022 8:58
Slovesna otvoritev 10. junija s koncertom skupine California
Ključne besede:     Prešerno poletje    Kranj    California    koncert
V treh mesecih se bo v mestnem jedru zvrstilo okoli 160 dogodkov, izven mesta pa še okoli 100 dogodkov

V Kranju se počutite kot v velikem alpskem amfiteatru, ki ga obdajajo gore in kjer dobro zveni vse, od jazza do bluesa, od slovenskih popevk do rocka, od muzikalov do klasične glasbe.
 
Tudi to poletje bo ulice Kranja napolnilo s čarobno energijo koncertov, kulturnih in kulinaričnih užitkov. 
 
Letošnje Prešerno poletje bodo slovesno odprli 10. junija s koncertom skupine California, ki se na odre vrača po skoraj dveh desetletjih! Obiskovalce bo predhodno ogrela skupina LPS, zmagovalka letošnje EME. Vabljeni na brezplačno prireditev na Glavnem trgu z začetkom ob 20.00 uri. Poletje na gradu Khislstein 

Večer pod Grajsko lipo

 

Obzidje Gradu Khislstein poleti razkriva čarobna doživetja: Tam se odvijajo koncerti, predstave, kulturna druženja ob odkriti besedi ter filmski večeri pod zvezdami.
 
Prešerno poletje na gradu Khislstein začenjajo s Torkovim kulturnim vdihom, ki nam prinaša literarne večere in pogovore. Na Glasbenih večerih pod grajsko lipo vas letošnje poletje vsako sredo vabijo prekaljeni mačkoni slovenske glasbe.
 
Ob četrtkih je čas za Filme na Vovkovem vrtukino na prostem, kjer se lahko prepustite izjemnim filmskim zgodbam. Da vam bo bolj udobno, s seboj prinesite deko ali stolček, ogled pa je brezplačen. Oder Letnega gledališča Khislstein bo gostil različne koncerte in razstave.   
 

 

Poletje v starem mestnem jedru 

Pianopolis

 

V odlični glasbi, ki jo podžiga kavarniško vzdušje, boste lahko uživali v Poletnih petkih na Pungertu. Na Pungert, ter v stari Kranj, konec avgusta prihaja znamenit Jazz Kamp, ki ga imamo Kranjčani tako radi, da mu prilagajamo celo poletni dopust. Gosti odličen program s slovitimi glasbeniki za ljubitelje jazza od blizu in daleč.
 
Tudi Maistrov trg je odlična kulisa za poletne dogodke. V intimnem ozračju Kavka bara bodo svojo ustvarjalnost in unikatnost predstavile manjše zasedbe in solisti, predvsem v akustičnih izvedbah.
 
Nad strehami Kranja v Panorami stara pošta bo za poletne ritme skrbel DJ. Nekaj terminov bodo tematsko obarvali z osvežilnimi poletnimi pijačami.
 
Tudi KluBar gastropub bo poleg slastne kulinarike postregel z vrsto zanimivih koncertov.
 
Poletje v Layerjevi hiši bo postreglo z umetniškimi razstavami, festivali, urbanimi projekti in z odličnimi glasbenimi večeri na veliki zeleni terasi kavarne s pogledom na sončni zahod.
 

 

Pestro poletno dogajanje vsak večer v tednu 

Ko se poletje prikrade v Kranj, se ulice napolnijo s čarobno energijo koncertov in kulturnih užitkov, ki jih alpski veter raznosi po vsem mestu. Živahen vrvež mesta dopolnjujejo poletne dobrote v kranjskih restavracijah in privlačnosti mesta. Ne zamudite ulične tržnice Kr'petek je vsak petek popoldne. 

 

Pianopolis

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del