Quantcast
Radio1_v_zivo


V tej slovenski kemični tovarni je prišlo do hude eksplozije: Več kot 20 poškodovanih, 4 osebe pogrešajo
Grozljivo | 12. 5. 2022 11:41
V kemični tovarni Melamin v Kočevju odjeknila eksplozija - bila je tako močna, da je zatresla okoliške hiše
Ključne besede:     Melamin    Kočevje    eksplozija    požar    panika    šok    kemična tovarna
Foto: Utrip Vaše Občine (Facebook)

Iz policijske uprave Ljubljana sporočajo, da so bili danes ob 8.35 obveščeni o eksploziji oz. požaru v podjetju v centru Kočevja. Na območju kemične tovarne Melamin v Kočevju je odjeknila eksplozija, ki je povzročila, da se po mestu vali gost in črn dim. Po zadnjih podatkih je intervencija potekala uspešno. Požar je pogašen, gasilske enote izvajajo hlajenje. Po zadnjih podatkih uprave za zaščito in reševanje je več kot 20 poškodovanih, 5 oseb je huje opečenih. UKC Ljubljana je aktiviral načrt za množične nesreče, sporočili pa so še, da so dva ponesrečenca k njim pripeljali s helikopterjem, preostale z rešilnim vozilom. Štiri osebe še pogrešajo, na terenu pa opozarjajo, da pristojni preverjajo, ali so bili pogrešani sploh na delovnem mestu in ali so kje v bližini.

''Okoliške stavbe so se ob poku močno zatresle,'' poroča portal Utrip vaše občine. Zgradba je hudo poškodovana, udar je povzročil popokana okna tudi v okolici.

Na kraju interventne službe trenutno izvajajo prve nujne ukrepe, zato je tudi zaprta glavna cesta skozi Kočevje.

''Vsem prebivalcem v okolici svetujemo, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem, dokler traja intervencija. Prav tako naj se ne približujejo kraju dogodka,'' opozarjajo policisti, saj še ne vedo, ali so zagorele nevarne snovi. Uprava za zaščito in reševanje svetuje, da se ljudje ne zadržujejo zunaj v obsegu 500 metrov od kraja eksplozije. Nevarne snovi so zajezene in ne bodo iztekale z območja tovarne.

Prav tako pozivajo vse starše, ki imajo otroke v vrtcih v bližini tovarne, da jih pridejo iskati in odpeljejo na varno.

Kočevski župan Vladimir Prebilič je dejal, da so ekipe na terenu, tako gasilci kot medicinske ekipe in da vse deluje po protokolu. Dodal je, da so na terenu tudi ekipe, ki bodo izvajale meritve. ''Zaradi preventive naj ljudje ostanejo v zaprtih prostorih,'' je dejal in dodal, naj ne hodijo v bližino kraja nesreče, saj bi lahko s tem ovirali delavce na terenu.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del