Quantcast
Radio1_v_zivo


Vsi mislijo, da ima deklica raka, a je resnica drugačna - to, kar se je z njo dogajalo v šoli, je nedopustno!
Viralno | 15. 5. 2022 9:49
Zaradi stresa začela izgubljati lase, ker so jo sovrstniki v šoli maltretirali
Ključne besede:     stres    deklica    šola    nesramnost    maltretiranje    pouk    mama    lasje    izguba    alopecija
10-letnici so izpadli lasje zaradi stresa in maltretiranja sovrstnikov v šoli

10-letnica Bonnie Pullman se je že pri sedmih letih srečala s stresom, po tem ko so jo sovrstniki v šoli napadali in se norčevali iz nje. Vsak dan je iz šole prihajala objokana, ko je mama Wendy začela opažati, da ji izpadajo lase.

Ustrašila se je za njeno zdravje in jo odpeljala k zdravniku, kjer so ji diagnosticirali alopecijo, avtoimunsko bolezen, ko oseba izgublja lase ali dlake po telesu. V skrajnih primerih ostane popolnoma brez vseh dlak ali las. Bolezen je še vedno tabu tema, učinkovitega zdravljenja ni.

''Prišlo je celo do te faze, da zaradi stresa ni bila lačna in iz dneva v dan bolj potrta,'' se spominja Wendy, ki je kasneje šla tudi v šolo in povedala učiteljem, kaj se dogaja njeni hčerki.Kmalu zatem je prišla epidemija in šola je bila zaprta več kot pol leta, kar je pomenilo, da se otroci šolajo od doma.

To je za deklico Bonnie pomenilo eno veliko olajšanje in mama je opazila, da so ji lasje znova začeli rasti. A ne za dolgo. Ko se je začela šola in je morala v šolske klopi, so ji začeli izpadati. Čeprav je niso več maltretirali, je njen strah ostal in s tem povezan stres, ki ga je nosila v sebi. 

Izpadanje las pa je deklici povzročilo tudi nizko samopodobo, da se je začela počutiti grdo in se bala, kako jo bodo učenci sprejeli sedaj. Ni želela več hoditi k uram plavanja in izgubila voljo do življenja. Mamo je bilo strah, ko je gledala trpečo hčerko in ni vedela, kako naj ji pomaga.Zdaj upa, da bo zbrala dovolj denarja, da hčerki kupi kvalitetno lasuljo iz naravnih las, saj želi, da se počuti dobro in ne trpi. 

Lasna klinika se je prav tako prostovoljno ponudila in dejala, da so pripravljeni organizirati sponzorske dogodke, kjer bi zbrali denar za njeno lasuljo, ki stane okoli 5.000 funtov (več kot 5.000 evrov).

Wendy je prepričana, da bo lasulja Bonnie še posebej koristila, sploh, ko bo naslednje leto začela obiskovati višjo šolo.

''Bonnie je bila zadnja tri leta zelo močna, zdaj pa bo dopolnila 11 let in hormoni so se začeli oglašati, kar je povezano s telesno podobo, zato se je začela spopadati s težavami, ki jih imajo najstnice''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del