Quantcast
Radio1_v_zivo


Predstavnici Severne Makedonije grozi IZKLJUČITEV, ker je pred kamerami storila nekaj, kar OSTRO OBSOJAJO
Šokantno | 10. 5. 2022 7:26
Pevka je med fotografiranjem na včerajšnji otvoritvi na tla vrgla državno zastavico, kar Severna Makedonija ostro obsoja - pri njih je to dejanje zakonsko kaznivo.
Ključne besede:     škandal    Andrea koevska    Severna Makedonija    Evrovizija    Torino    zastava    izključitev    pevka    obsojanje
Severnomakedonska radiotelevizija razmišlja, da bi po incidentu, ki ga je na rdeči preprogi včerajšnje otvoritvene slovesnosti v Torinu zakuhala njihova predstavnica Andrea Koevska, umaknili iz nastopa na Evroviziji 2022.

Makedonska radijska televizija namreč ostro obsoja potezo njihove 22-letne predstavnice na tekmovanju za pesem Evrovizije 2022, ki je med fotografiranjem v Torinu na tla vrgla državno zastavo. Menijo, da je s tem ravnanjem pokazala nespoštovanje do državnega simbola, kar je pri njih zakonsko tudi kaznivo. Kot je navedeno v izjavi MRT, je v Severni Makedoniji nespoštovanje nacionalnih simbolov kaznivo dejanje, kar pomeni, da bi Andreo zaradi njenega dejanja na rdeči preprogi lahko doleteli celo sodni postopki.

Na posnetku sicer ni videti, da bi pevka želela izkazati kakršno koli nespoštovanje, ampak je preprosto želela umakniti zastavo, da bi lahko pozirala pred fotografi. Ker v tistem trenutku ni bilo v bližini nobenega, da bi mu jo podala v roko, jo je enostavno zalučala po tleh.Zdaj bodo preučili možnost, da bi jo morda umaknili s tekmovanja, čeprav bodo poskrbeli, da to ne bo povzročilo še večje škode družbi MRT. Zoper odgovorne v makedonski delegaciji bodo uporabljene vse pravne možnosti za najstrožje sankcije za ta škandal.

Po incidentu so objavili tudi videoposnetek z opravičilom Andree, ki je dejala, da njen namen ni bil žalitev ali sovraštvo ter da želi Severno Makedonijo predstaviti v najboljši luči.

''Moj namen ni bil, da koga užalim in če sem to storila, se opravičujem. Zastavo nosim vedno s seboj, kamorkoli grem in upam, da bomo šli preko tega. Zastave nisem vrgla iz sovraštva ali nespoštovanja, ampak zgolj zaradi fotografiranja in žal mi je, da so si to narobe predstavljali. Severno Makedonijo želim predstaviti v najboljši luči in upam, da bomo vsi skupaj nadaljevali to evrovizijsko zgodbo,'' je povedala po incidentu Andrea.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del