Quantcast
Radio1_v_zivo


Skrivnostni poslanci Roberta Goloba: razkrivamo, kdo so v resnici in kaj vse so počeli pred vstopom v politiko
Oglas | 9. 5. 2022 10:14
Poslansko skupino bo začasno vodil predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, ki se bo po potrditvi mandatov v državnem zboru poslovil od družbe Gen I
Ključne besede:     robert    golob    poslanci    gibanje    svoboda
Boksarski šampijon Dejan Zavec in izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak -Foto: Primož Lavre

Večina od 41 poslancev Gibanja Svoboda je popolnih neznancev, med njimi je 22 žensk in 19 moških. Nekateri med njimi so se uveljavili v lokalnem okolju, drugi na strokovnem področju, nekaj je tudi zelo znanih imen, pet jih ima poslanske izkušnje.

Vsi so bili izvoljeni z najmanj 30-odstotno podporo volivcev, dvajseterica celo z več kot 40 odstotkov. Največ odstotkov in glasov pa ni zbral predsednik Robert Golob. Razkrivamo, kdo je dosegel najboljši odstotek in kdo največ glasov.

Poslansko skupino bo začasno vodil predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, ki se bo po potrditvi mandatov v državnem zboru poslovil od družbe Gen I, katero je vse do novembra lani vodil 15 let. Po njegovi izvolitvi za mandatarja pa ga bo v poslanski klopi nadomestil župan Borovnice Bojan Čebela, ki je v volilnem okraju Vrhnika prepričal več kot 38 odstotkov volivcev.

Pišemo o tem, kdo bo prevzel vodenje državnega zbora in kdo se omenja kot najverjetnejši vodja poslanske skupine, kakšne so njegove izkušnje in kdo vse se je že kalil v parlamentu. Razkrivamo, kaj vse so pred vstopom v politiko počeli bodoči poslanci: kdo med njimi je vodil misijo OZN v Iraku, zgodovinarja z ideološkimi okvirji, katerih pet poslancev je Golob pripeljal iz družbe Gen-I.

Razkrivamo nove obraze iz Obale in Gorenjske, katera bodoča poslanka je bila državna sekretarka, katera je učiteljica joge, kdo je kralj ulične košarke, kaj so počeli poslanci iz Dolenjske, Koroške in Štajerske. Med njimi sta tudi najučiteljica in mlada režiserka, ki v prostem času boksa.

Več na Reporterju!

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del