Quantcast
Radio1_v_zivo


Ukrajinci ogorčeni nad dogodkom v ruskem vrtcu: Ne morejo verjeti, v kaj so jih preoblekle vzgojiteljice in kaj jih ''učijo''
Viralno | 9. 5. 2022 8:23
Nekateri Ukrajinci so ogorčeni nad tem, kako vzgajajo v Rusiji otroke in jim s tem dajo vedeti, da z napadom na Ukrajino ni bilo nič narobe
Ključne besede:     Rusija    vrtec    otroci    parada    dan zmage    vzgojiteljice    vzgoja    vojna    maske    kostumi
Danes, 9. maja v Rusiji praznujejo dan zmage in eden najpomembnejših ruskih nacionalnih dogodkov - spomin na ogromne žrtve Sovjetske zveze, ki je premagala nacistično Nemčijo. Sovjetska Rusija in sovjetska Ukrajina sta utrpeli grozljive izgube. Zato bo v ta namen na Rdečem trgu potekala že tradicionalna vojaška parada. Pripravljenih je 11.000 vojakov, 131 tankov in oklepnikov, 77 letal in helikopterjev, saj gre za enega najpomembnejših praznikov v Rusiji, ki obeležuje zmago v drugi svetovni vojni.

Čeprav vsakoletni dogodek pritegne pozornost svetovne javnosti, pa je letošnji zagotovo brez primere po koncu hladne vojne. Zaradi vojne v Ukrajini se pred letošnjim 9. majem sprožajo številna ugibanja in špekulacije o nadaljnjih Putinovih potezah.

Ruski otroci se prav tako veselijo današnjega ruskega praznika

Dogodka pa se veselijo tudi ruski otroci, ki so ga dan pred tem velikim dogodkom obeležili s parado. Tako otroci, kot njihove vzgojiteljice so nosili podobne vojaške kostume v sovjetskem slogu in ponosno paradirali pred vrtcem.Na čelu skupine otrok je bil deček, oblečen v vojaško uniformo, iz kartona pa so mu vzgojiteljice naredile tank, na katerem je plapolala ruska zastava. Še najbolj pa je v oči padla črka Z na sprednji strani kartonastega tanka, ki je običajna značilnost moskovskih vojaških vozil, ki so trenutno udeležena v spopadih v Ukrajini. 

Bela črka Z je v Rusiji postala ključni propagandni simbol, odkar je Vladimir Putin 24. februarja začel brutalno invazijo na Ukrajino.

Drugi otroci so bili prav tako oblečeni v bojna letala, vojake in vojaške zdravnike. Vsaj dva otroka sta bila oblečena tudi v tanke, okrašene z rdečimi sovjetskimi zvezdami. 

Nekateri Ukrajinci so ogorčeni nad tem, kako vzgajajo v Rusiji otroke in jim s tem dajo vedeti, da z napadom na Ukrajino ni bilo nič narobe ter se morajo na tak način boriti za svojo državo.
Veliko jih pričakuje, da bo ruski predsednik Putin dogodek izkoristil za uradno napoved vojne Ukrajini ali vsaj za razglasitev manjše zmage v mestih, kot je Mariupol, kjer se ukrajinski borci trenutno še zadnjič upirajo Putinovim silam.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del