Quantcast
Radio1_v_zivo


Strasten poljub jima je spremenil življenje - ženin in nevesta, ki včasih nista bila to, kar je videti!
Ljubezen in odnosi | 6. 5. 2022 14:25
V srednji šoli sta bila najboljša prijatelja
Ključne besede:     mož    žena    poroka    lgbtq    prehod
Foto: Instagram

Najboljša prijateljia, ki sta se spoznala v najstniških letih, sta zdaj poročena. V času, ko sta se spoznala, sta bila oba dekleti. Njuna ljubezen se je razplamtela, ko je ena zamenjala spol.

26-letna Kayla in 25-letni Aaron Capener iz Kingsporta v Tennesseeju sta se zbližala v srednji šoli, ko sta bila stara komaj 15 in 14 let. Takrat se je Aron identificiral kot dekle.

Ko so minevali meseci, se je Aaron začel zavedati, da ima romantične občutke do Kayle, vendar se je bal, kako bi se ona odzvala, zato se je odločil, da jih zadrži zase.Vzgojen je bil v konzervativni družini, k maši je hodil večkrat na teden. Ko je spoznal, da je transspolna oseba in se odločil za spremembo spola, je Kayla ostala z njim. Po letih prijateljstva je spoznal, da je prišel čas, da ji pokaže svoja prava čustva.

Poljubil jo je in na njegovo presenečenje mu je vrnila Pa ne samo poljub, ampak čustva. Kmalu sta postala par in se lani poročila.

Zaradi svoje verske vzgoje ni poznal skupnosti LGBTQ +, a se je že kot otrok počutil drugače. Šele, ko je razvil občutke do Kayle, je ugotovil, da ni heteroseksualec.

"Moja zgodnja leta so bila zahtevna, saj sem že od malih nog vedel, da ne čutim tega, kar čutijo drugi mojih let. Ko sem vstopil v puberteto, je postalo očitno, da nekaj ni normalno in začel sem raziskovati. Zaradi svoje družine nikoli nisem razmišljal o svojih občutkih, nisem vedel, da obstaja LGBTQ+ skupnost," je dejal Aaron.

Potem ko je družini sprva priznal, da je lezbijka, so ga prisilili v pogovor z župnikom, da se "ozdravi". Njegov družina je bila zelo razočarana in je nenehno našla razloge, zakaj govori to, kar govori. Pri 16-ih je zapustil dom.

"Zelo naravno je bilo preiti iz prijateljstva v razmerje. Aaron je bil ista oseba ne glede na ime ali priimek, zato njegov prehod ni vplival na najin odnos, ki je bil vedno globlji kot samo prijateljstvo. Čeprav tega nisem razumela, ko sem bila mlajša, je vse postalo smiselno, ko sva se po prehodu ponovno združila,« je dodala Kayla.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del