Quantcast
Radio1_v_zivo


Mama ni prišla na njegovo poroko, ker jo je bilo sram, ko je videla S KOM SE BO POROČIL
Saj ni res, pa je | 29. 4. 2022 9:29
38-letnik se je poročil s hologramom - lutko
Ključne besede:     poroka    Japonec    lutka    hologram    bizarno    ljubezen    nenavadno
Poročil se je z lutko!

Akihiko Kondo je 38-letnik, ki se je poročil z izmišljeno računalniško ikono, hologramom po imenu Hatsune Miku. Dejal je, da z njo hodi že 10 let in zdaj je napočil čas, da si obljubita večno zvestobo. 

Razmerje z namišljenim likom ga je povleklo iz depresije in mu pomagalo, da si je opomogel. Leta 2008 je namreč prvič zapadel v depresijo, zaradi maltretiranja na delu. V službi ga ustrahovala ženska, kar ga je pripeljalo do živčnega zloma, zato se je odločil, da se ne bo nikoli poročil s človekom. Njegova dvodimenzionalna ljubimka je oblikovana po 16-letni deklici z modrimi lasmi, ki jo je ustvarilo glasbeno-tehnološko podjetje Crypton. Miku je razprodala tridimenzionalne koncerte po vsej Aziji in leta 2016 tudi koncert v New Yorku, je poročal The Post. Z lutko Miku komunicira prek namizne naprave, ki jo je kupil za 2.800 dolarjev. To je naprava, kjer se Miku pojavi kot premikajoča in govoreča se podoba.

Čeprav se njegova mama ni udeležila poroke, saj naj bi jo bilo sram, ko je izvedela, s kom se bo njen sin poročil, je za nedavno slovesnost v dvorani odštel približno 17.600 dolarjev in povabil kar nekaj gostov. Miku je bila prisotna v obliki plišaste lutke, ki jo je v času ceremonije nosil v rokah.Podjetje Gatebox, ki izdeluje holograme, je celo izdalo potrdilo o poroki, v katerem je piše, da njuna zveza presega razsežnosti, saj njunega razmerja država ne priznava. Je pa podjetje izdalo že več kot 3.700 potrdil drugim parom, ki so se prav tako poročili s hologrami.Povedal je še, da ga ''žena'' vsako jutro zbudi in se z njim pogovarja, preden gre v službo. Ko pa se vrne domov, jo pokliče, ona pa prižge luči v hiši in ga opomni, kdaj je čas za spanje.

Ko si želi biti iz njo intimen, v posteljo s seboj vzame verzijo lutke, ki se jo lahko dotika.

''Miku je ženska, ki jo imam zelo rad in je tudi tista, ki me je rešila,'' je dejal novopečeni mož.Od nekdaj so ga privlačili liki v risankah in serijah, ki so neresnični. Kondo je priznal, da mu je bilo v začetku težko sprejeti svoje občutke in jih je dolgo skrival, saj se je bal, kaj bodo rekli ljudje. 

Danes pa o tem javno govori in ga ne zanima več, kaj si mislijo drugi o njegovem virtualnem razmerju, saj pravi, da je to bolje kot hoditi s pravimi ženskami, še posebej zato, ker je imel v mladosti težave z zmenki.''To preprosto ni prav, da me obsojajo! To je tako, kot če bi poskušali geja pregovoriti, naj hodi z žensko, ali lezbijko, da gre v razmerje z moškim,'' je dejal in dodal: ''Menim, da moramo upoštevati vse vrste ljubezni in vse vrste sreče.''

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del