Quantcast
Radio1_v_zivo


EU VOICES: NAJ VAM VAŠ GLAS PRINESE POTOVANJE V STRASBOURG!
Oglas | 20. 3. 2022 7:49
Kaj bi vi spremenili v slovenskem šolskem sistemu in izobraževanju nasploh?
Ključne besede:     EU VOICES    prihodnost    Evropa
Projekt EU VOICES vas vabi, da s komentiranje video blogov na spletni strani EU VOICES soustvarjate našo skupno evropsko prihodnost in se obenem s podanimi idejami, mnenji in predlogi potegujete za štiri dnevni izlet v Strasbourg za dve osebi. Gre za projekt, ki ga izvaja Televizija AS iz Murske Sobote in je sofinanciran s strani Evropske unije.

Namen projekta je promocija Konference o prihodnosti Evrope, ki že od lanskega leta vabi državljane in državljanke Evrope, da aktivno sodelujejo pri oblikovanju naše skupne prihodnosti, prihodnosti Evropske unije. Vsak torek in četrtek ob 17.00 si lahko na spletni strani EU VOICES ogledate nov videoblog, ki ga pripravljajo štirje priznani strokovnjaki in vplivneži.

Predsednik prve slovenske vlade, bivši zunanji minister in evropski poslanec Lojze Peterle v ospredje postavlja več različnih tem, med drugim govori o varnosti, vrednotah, pravicah in vladavini prava. V luči vojne v Ukrajini v enem izmed video blogov odpira tudi vprašanje skupne evropske vojske. Pravi, da je ta ideja že dolgo v zraku in da se politična volja nagiba v to smeh. Ob tem je seveda potrebno razmisliti o številnih vidikih, eden od teh je po Peterletovih besedah je lociranje in uporaba te evropske vojske, ki bi jo lahko tudi večje nacije izkoriščale v svoje namene. Taka in podobna vprašanja so se pojavila tudi pod samim video blogom. Kaj pa vi menite o tem, bi evropska vojska za nas predstavljala neko dodatno varnost? Podajte svoje mnenje.

O izobraževanju, mladih, športu in kulturi pa razmišlja mlada pevka in glasbena pedagoginja Laura Menard. V ospredje postavlja pomen kulturnih in ustvarjalnih sektorjev, priložnosti, ki jih mladim in starejšim ponujajo Erazmus + programi, Evropsko leto mladih ter prednosti in slabosti slovenskega šolskega sistema. O slednjem, v katerem tudi sama dela, pravi, da v njem pogreša več praktičnega pouka, ki otrokom in mladim, daje dejanska uporabna življenjska znanja in veščine.

Menardova v 5 video blogu pravi, da je potrebno, še posebej sedaj po tej korona krizi, v ospredje postavljati tudi psiho otrok. Jih vprašati, kako si, kako se počutiš, kaj rad počneš, saj tega v šoli skorajda ni. Kaj pa pravite vi? Se strinjate? Kaj bi vi spremenili v slovenskem šolskem sistemu in izobraževanju nasploh? Zapišite pod vide blog in morda vam vaš komentar prinese praktično nagrado, ali celo izlet v Strasbourg.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del