Quantcast
Radio1_v_zivo


Navzven so videti običajna družina, dokler ne izveš, kako živijo: Ljudem se smilijo, v resnici pa to delajo ZANALAŠČ!
OMG/WTF | 23. 4. 2022 5:02
Tako so škrti, da si zadnjice brišejo s časopisnim papirjem in umivajo z isto vodo v kopalni kadi
Ključne besede:     škrtost    varčnost    družina    bizarno    življenje    dom    skopuštvo
Kaj pomeni biti škrt? To zagotovo ve Melody-jina družina, ki je tako škrta, da drugi mislijo, da so revni, a ne gre zato. Resnica je drugačna. Lahko bi živeli normalno, brez, da bi zapravljali na veliko, a ne želijo. Skopuštvo jim je prešlo v kri in ne želijo tega spreminjati.Melody sicer zase pravi, da je varčna ženska, drugi pa pravijo, da je izjemno skopuška in škrta. Zaveda se, da imajo tudi drugi prav, saj zelo nerada troši denar in če se le da, pride skozi življenje brezplačno. Skupaj z možem in dvema otrokoma živi v prikolici, kjer pa imajo le eno spalnico ter eno posteljo. Vsi štirje spijo skupaj in pravijo, da je super, saj se tako pogrejejo in ne potrebujejo ogrevanja. Prav tako poskrbijo, da ne trošijo vode po nepotrebnem, ko nastopi čas tuširanja oz. kopanja. Vsi se okopajo v isti vodi, ki jo natočijo v kopalno kad. Poleg tega pa je voda hladna, saj je topla predraga. Povedala je še, da vsakemu odmeri tudi koliko šampona bo kdo dobil - običajno le kapljico. Toaletnega papirja ne kupujejo, saj na wc-ju uporabljajo kar časopisni papir, ki ga dobijo brezplačno v mestu. Nato umazan časopisni papir odvržejo v plastično vrečko, to pa zažgejo na vrtu.

Prav tako zvečer ne uporabljajo luči, ampak koristijo baterije. Okna imajo prekrita s časopisnim papirjem, da ne bi izgubili toploto, ki jo čez dan dobijo od sonca.Mnogi ljudje so zaradi njihovega početja ogorčeni in so se celo ponudili ,da jim kupijo toaletni papir, ko so izvedeli, kaj počnejo - pa je rekla, da si ga lahko sami privoščijo, ampak ga enostavno ne potrebujejo. Obleke perejo na roke, saj jim je škoda uporabljati pralni stroj. Tudi hladilnika ne želijo imeti, zato imajo stvari zakopane v zabojniku v zemlji na vrtu, da bi čimdlje ostale hladne. Najbolj nora stvar, ki jo je Melody naredila, da bi se izognila nepotrebnim visokim stroškom pa je, da si je šla izpuliti zob, namesto, da bi ga zdravila - tako ne potrebuje dajati denarja za zobozdravnika, ki lahko stane preveč.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del