LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Kako narediti ''Tipsy'' Gin Tonic torto in kako se imenujejo njeni skrivnosti izdelki?

BAM vanilijeva pasta bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo
Ključne besede: recept, gin tonic torta, Tipsy, okusno
Torta Gin Tonic te spomni na poletje in vročino, idealna pa je tudi za praznovanja. Kremna, puhasta in osvežujoča - dobro ohaljena je prava sveža poslastica.Ravno prav sladka se odlično prileže k gin toniku, še najbolje pozno popoldne pod soncem na terasi. Odlična je tudi s pink ginom in v kombinaciji z jagodičevjem.Za pripravo smo uporabili BAM vanilijevo pasto. Vanilijeva pasta bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. BAM vanilijeva pasta je pristen koncentrat bourbonske vanilije iz Madagaskarja ter popolnoma brez alkohola. Pasti so dodana tudi semena vanilije, ki naredijo izgled jedi še bolj atraktiven."Kvalitetna vanilijeva pasta ima črne pikice. Če tega nima, ni kvalitetna."Trditev drži? Ne, ne drži. Vanilijeva pasta je pripravljena iz mletih strokov vanilije, tako da se črnim pikicam v njej ne moremo izogniti. Vsaka pasta torej vsebuje črne pikice, to ji daje le prepoznavnost, ne pa kvalitete. Kvaliteto vanilijevi pasti daje struktura, torej kvalitetna vanilijeva pasta je gosta. Poleg stukture pa je pomembna tudi država pridelovalka. V kolikor je vanilijeva pasta poimenovana z oznako Madagascar, Bourbon in podobno, imaš opravka s kvalitetno vanilijevo pasto.S kodo GINTONIC nakupuj BAM izdelke 10% ceneje!Več o vanilijevi pasti in nasvetih za uporabo, najdeš TUKAJ.Kdo so BAM izdelki in kaj je sploh BAM blagovna znamka? BAM je vrhunska linija izdelkov ustvarjena z vizijo, da premium kvaliteto čokolade in profesionalne izdelke za peko približamo tudi domačim ustvarjalcem slaščic. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.BAM je prava izbira za vse, ki želijo svoje sladice popeljati na višji nivo. Postanite mojster slaščic z nami!Recept je povzet po BAM knjigi receptov - Torte.Sestavine recepta so primerne za 8 kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm. Priprava ni zahtevna, vzame pa ti eno uro in pol.Sestavine za biskvit:• 2 jajci (velikostni razred M)• 60 g kristalnega sladkorja• 50 g gladke moke• drobno naribana lupinica 1 bio limeteSestavine za vlaženje biskvita:• 70 ml vode• 1 zavitek limoninega sladkorjaSestavine za kremo:• 250 g sira mascarpone• 200 g sladke smetane za stepanje• 60 ml gina (če uporabimo pink gin, ga damo 20 ml več)• 100 ml tonika• sok in lupinica 1 bio limete• 2 stiska BAM vaniljeve paste• 1 limonin sladkor• 80 g sladkorja v prahu• 3,5 lističa želatine (trije lističi in pol)Sestavine za žele:• 20 ml gina• 120 ml tonika• 30 g sladkorja (oz. po okusu)• kapljica jedilnega zelenega barvila• 2 lističa želatine• limetina lupinica ali nasekljani lističi mete po željiPostopek priprave: 1. Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem in limetino lupinico na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na maso presejemo moko in jo vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.1. Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Sladko smetano stepe- mo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z ostalimi sestavinami. Nekaj žlic kreme odvzamemo, jo segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo k ostali kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.2. Biskvit prerežemo na dve enaki plasti. Zgornjega obrežemo na velikost, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na kremo položimo manjši biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo tako, da najprej zapol- nimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in torto damo v hladilnik, da se krema ohladi in učvrsti.1. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Gin, tonik in sladkor v manjši kozici segrejemo, da se sladkor stopi. Dodamo barvilo in dobro premešamo. V topli tekočini raztopimo ožeto želatino in preliv ohladimo do mlač- nega. Ohlajen preliv previdno prelijemo po kremi in torto damo za vsaj 4 ure v hladilnik.1. Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.