Quantcast
Radio1_v_zivo


Izpoved žrtve spolnega nadlegovanja: ozadje zamenjave vodje Janševega volilnega štaba, župan Grosuplja je bil šokiran
Oglas | 13. 4. 2022 10:40
Uradno naj bi bil Hočevar na bolniškem dopustu, neuradno pa so ga tja prisilno poslali.
Ključne besede:     Reporter    Janez Janša    spolno nadlegovanje    neuradno
Janez Janša, župan Grosuplja Peter Verlič in direktor občinske uprave Dušan Hočevar junija 2021.

Objavljamo izpoved nekdanje občinske uslužbenke o spolnem nadlegovanju v Grosuplju, ki pravi: »Župan Peter Verlič mi je verjel, premier Janez Janša pa mi ni niti odgovoril.«

Predsednik vlade Janez Janša je očitno ugotovil, da mu afere direktorja občinske uprave v Grosupljem Dušana Hočevarja, ki vodi tudi občinski odbor SDS in njegov okrajni volilni štab, pred volitvami močno škodujejo.
Zato ga je po obisku vlade v Grosupljem 1. aprila sklenil zamenjati, na njegovo mesto pa je postavil bolj priljubljenega nepoklicnega župana Petra Verliča. Uradno naj bi bil Hočevar na bolniškem dopustu, neuradno pa so ga tja prisilno poslali.

Toda prejšnji ponedeljek naj bi Hočevar prišel iz uradne bolniške in od uslužbencev na občini zahteval podpis izjave, da ni nikogar od njih spolno ali kakor koli drugače nadlegoval. V javnosti so se namreč pojavili očitki o spolnem nadlegovanju vsaj petih žensk, ena od njih naj bi celo podala izjavo odvetniku, da je s tem seznanjen, je potrdil tudi župan Verlič, vendar pa je Hočevar te očitke odločno zanikal.

Kot smo še zvedeli, naj bi bil tako predrzen, da naj bi izjavo zahteval celo od ene od domnevno nadlegovanih, ki naj bi jo celo obiskal na njenem domu. Druga domnevna žrtev, ki naj bi še vedno delala na občinski upravi, nam ni odgovorila, ali je tudi ona podpisala to izjavo. Dejala je, da o tem ne želi govoriti, prav tako tudi ne o tem, ali je bila sama nadlegovana, saj ne želi biti vpletena.

Ena od njegovih domnevnih žrtev je vendarle javno spregovorila. Opisala nam je svojo kalvarijo od spolnega do fizičnega nadlegovanja, ki se je nadaljevalo tudi potem, ko je po treh mesecih prišla iz bolniške, kako je skrivaj poiskala drugo službo in zakaj o vsem tem ni obvestila policije.

Več o tem pa si preberite na strani Reporterja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del