Quantcast
Radio1_v_zivo


To, kar sta zakonca storila z dečkoma na sliki, je srceparajoče! Nihče ni slutil, kaj nameravata, dokler se ni res zgodilo
Ljubezen in odnosi | 30. 4. 2022 9:31
Zakonca sta posvojila brezdoma dečka, ki sta s starši životarila na cesti
Ključne besede:     brezdomca    otrok    družina    pomoč    srčnost    dom    posvojitev    starša    dečka
Ronnie in Krystal Stewart sta nekega dne pred cerkvijo na parkirišču zagledala dva dečka, ki sta bila popolnoma zanemarjena. Videla sta, da sta njuna starša brezdomca, ki sta prav tako sedela nekaj metrov stran od niju. Zasmilila sta se jima in stopila sta do staršev ter ju vprašala, če lahko za eno noč otroka odpeljeta s seboj domov.

Želela sta ju skopati in jima pripraviti vsaj en topel obrok.
Nista vedela, kako se bosta odzvala, a sta bila navdušena. Povedala sta jima da sta stara eno in dve leti ter da nimata sredstev, da bi poskrbela zanju. Stewartova, ki sta redno sodelovala s cerkvijo, sta si tam sposodila otroško posteljico in dvojno ležišče ter ju odpeljala domov. Skopala sta ju, jima dala jesti in spati. Nista mogla verjeti, da sta dečka spala več kot 10 ur. Krystal je dejala, da je prepričana, da nista še nikoli spala v postelji.

Ko sta ju naslednji dan odpeljala k staršem na ulico, sta jima dala svoje kontaktne podatke in rekla, da ju lahko pokličeta kadarkoli, če bosta želela in da z veseljem pomagata otrokoma. In tako sta res čez nekaj dni, pozno ponoči prejela klic dečkovih staršev. Zmenili so se, da jih naslednje jutro znova pripeljeta pred cerkvijo in poskrbita zanju. Stewartova sta to storila brez obotavljanja, prav lepo pa so ju sprejeli tudi njuni trije otroci. 

Krstyal je bila ganjena, ko je po nekaj dneh, ko sta dečka stanovala pri niju, od 15-letnega sina Ronnieja, 13-letnega Rileyja in 8-letne Selah slišala, da ju kličejo brata.Vse bolj sta si ju želela posvojiti in sklenila, da o tem obvestita socialno varstvo.  Konec februarja sta se Ronnie in Krystal usedla s socialno delavko in starši dečkov, ki so lahko izbirali med številnimi možnostmi, vendar so bili trdno prepričani, da si želijo, da postaneta del družine Stewart. Podpisali so obrazce za soglasje in čez nekaj časa je stekel postopek za posvojitev, ki je bil končan v mesecu dni.Brezdomca sta bila vesela, da sta otrokoma našla boljše življenje in ne bosta trpela pomanjkanja. Čeprav jima je bilo hudo, ker sta se morala ločiti od svojih sinov, sta bila srečna in pomirjena, ko sta videla, kakšna družina ju je posvojila. 

''Od prvega dne, ko sva ju sprejela v svoj dom, je med nami zrasla posebna vez. Čutila sem, da sta nama ta dva dečka namenjena,'' je dejala Krystal in dejala, da je hvaležna za ta blagoslov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del