Quantcast
Radio1_v_zivo


Mesece je hodila po bolnicah, a so ji rekli, da si izmišljuje! Vztrajala je toliko časa, da je na koncu šokirala zdravnike
Žalostno | 18. 4. 2022 8:10
Navzven je bila videti popolnoma zdrava, zato je nihče od zdravnikov ni jemal resno
Ključne besede:     rak    bolezen    glava    bolečine    bolnišnica    smrtno    odkritje
''Zdravniki niso mogli verjeti, kako zdrava sem bila videti glede na to, kaj vse je bilo v meni''.

Študentka zdravstvene nege Georgia McLennan iz Gold Coasta v Queenslandu je imela 23-let, ko se je nenehno spopadala z grozljivimi bolečinami v glavi in se naposled le odločila, da obišče zdravnika. 

Kar tri mesece je skoraj vsak dan obiskovala različne zdravnike, saj so bile bolečine neznosne. V najhujšem obdobju je bil njen želodec tako otečen, da je bila videti, kot da je v šestem mesecu nosečnosti, zato ji je zdravnik predpisal zdravila za želodec, a niso pomagala.

Obupano je iskala odgovor, kaj se z njo dogaja, a ga pri nobenem zdravniku ni dobila. Dejali so ji, da je morda celo vse v njeni glavi in si bolezen izmišljuje, saj je premlada, da bi zbolela za takšno boleznijo. 

Zdravniki ji niso verjeli, da je karkoli narobe z njo, saj je bila navzven videti popolnoma zdrava. Nihče niti ni posumil, da bi jo poslal naprej in dal na slikanje, saj so mislili, da malce pretirava.Vztrajala je pri svojem in želela, da jo pošljejo na slikanje. Izkazalo se je, da so njena pljuča, jetra in vranica prepredeni s tumorji.

''Zdravniki niso mogli verjeti, kako zdrava sem bila videti glede na to, kaj vse je bilo v meni,''
je povedala za avstralski spletni portal. ''Kasneje sem izvedela, da so mislili, da bom tisti konec tedna umrla.'' 

Diagnosticirali so ji Burkittov limfom.

''Ko sem sama videla posnetke, sem šele spoznala, kako hudo je bilo v resnici,'' pove, ko je morala prestati agresivno kemoterapijo, nato pa je vsak teden prejemala injekcije v hrbtenjačo. K sreči je bilo zdravljenje uspešno in je rak bil kmalu v remesiji.Kaj je Burkittov limfom?

Burkittov limfom je ne-Hodgkinov limfom zelo visokega nivoja malignosti, ki izhaja iz B limfocita in se širi izven območja limfnega sistema, kot so kosti, kri, centralni živčni sistem in likvor. Čeprav se lahko razvije v vsakem življenjskem obdobju, je pogostejši pri otrocih in mladih odraslih, še posebej pri moških. Lahko se razvije tudi pri ljudeh, ki imajo AIDS. Ljudje, ki imajo Burkittov limfom, bolezni ne morejo prenašati na druge.Odločila se je, da bo s svojo zgodbo skušala pomagati tudi drugim in je ustvarila fundacijo za bolnišnico Gold Coast Hospital, kjer je prestala zdravljenje. Zbirala je sredstva za boljši transport pacientov in za boljše stole, ki jih pacienti uporabljajo med kemoterapijo.

''Ne zavedaš se, kako pomemben je udoben stol, dokler nisi prisiljen sedeti na njem ure in ure med kemoterapijo''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del