Quantcast
Radio1_v_zivo


Vajena je, da ljudje nenehno strmijo vanjo, saj je od pasu navzdol drugačna! Zaradi tega se ne sramuje svojega telesa
Zanimivo | 13. 4. 2022 7:12
Ne želi, da bi jo izguba noge ovirala pri tem, da bi obsedela ali cele dneve preležala doma
Ključne besede:     manekenka    dekle    amputacija    noga    kopalke    plaža    pogledi    začudenost    življenje    sreča    Brazilka    tragedija
28-letna Brazilka Paola Antonini France Costa je leta 2014 skupaj s fantom doživela prometno nesrečo. On jo je odnesel le z nekaj praskami, za njo pa se je končalo bolj tragično. V nesreči, ki jo je povzročil pijani voznik, je bila njena noga tako poškodovana, da so jo morali od kolena navzdol amputirati.

''Nikoli v življenju nisem občutila tako hude bolečine kot takrat, ko sem izgubila nogo,'' se tragičnega dogodka danes spominja 28-letnica.


Paola je hvaležna, da je preživela in gre v vsak dan z nasmehom

Okrevanje je bilo težko, dolgo in naporno. Tako je pri 20-ih letih ostala brez noge in morala skozi nešteto rehabilitacij, da si je opomogla ter se navadila hoditi s protezo.

Poleg tega, da se je morala psihično sprijazniti s tem, da je brez noge, je morala vložiti tudi veliko fizičnega truda, da je zopet shodila. Čez čas je dobila protezo, se nanjo hitro navadila in jo sprejela brez težav. 


Brez težav obleče kopalke ali kratko obleko ter se poda med ljudi

Po nesreči je mislila, da se je njena manekenska kariera končala, a se je motila. Z močno voljo in pozitivnimi mislimi ji je uspelo, da je danes le še bolj uspešna in s tem navdih mnogim, ki so obupali nad svojim življenjem. Pojavlja se v različnih oglasih, sodeluje z različnimi podjetji in je še bolj aktivna kot pred nesrečo.


Ima fanta, ki jo ljubi takšno kot je in to ji je najbolj pomembno

Ni se vdala in je vedela, da mora iti naprej. Proteze ni nikoli skrivala ali se jo sramovala, ampak jo vedno ''ponosno'' pokaže. Brez težav obleče kopalke ali kratko obleko ter se poda med ljudi. Ima fanta, ki jo sprejema takšno kot je in ljubečo družino, ki ji stoji ob strani. 

''Namesto, da se smilim sama sebi in sem nesrečna, sem lahko hvaležna, da sem sploh še živa! Dobila sem še eno možnost in prav je, da jo izkoristim''.


28-letnica pravi, da je sreča in nasmeh najboljše zdravilo

Paola je aktivna na vseh področjih. Rada potuje, se ukvarja z manekenstvom, veliko športa, plava in počne vse, kar počnejo njeni prijatelji. Ne želi, da bi jo izguba noge ovirala pri tem, da bi obsedela ali cele dneve preležala doma. Na svojem Instagram profilu pa ima že 2,6 milijona sledilcev.

Danes je 28-letnica navdih mnogim, ki so obupali nad življenjem ali ne vedo, kako se spopasti s življenjskimi težavami, ki so manjše od njenih. Vsem bi rada pokazala, da življenje ni tako kruto ali slabo, le s pravega kota ga moraš pogledati oz. ga izkoristiti in biti hvaležen za to, da si zdrav.


Ne želi, da bi jo izguba noge ovirala pri tem, da bi obsedela ali cele dneve preležala doma
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del