Quantcast
Radio1_v_zivo


Prijateljicam povedala, kako želi poimenovati hčerko, a je totalno zamešala ime - osramotila se je
LOL | 18. 4. 2022 5:20
Hčerko želela poimenovati Klitajmnestra (grška mitologija), a se ni spomnila, kako se reče in je dejala, da bo Klamidija (spolna bolezen)
Ključne besede:     Klamidija    ime    sramota    mamica    nosečnost    poimenovanje    spolna bolezen    grška mitologija
Foto: Pixabay

V objavi na Redditu je anonimna ženska pojasnila, da njena prijateljica, ki je v petem mesecu nosečnosti, pogosto s prijateljicami deli potencialna imena za njenega bodočega otroka in nekatera med njimi so prav bizarna. Tokrat je prišla na idejo, da bi hčerko poimenovala Klamidija. 

Naj spomnimo, da je klamidija najpogostejša bakterijska povzročiteljica spolno prenosljivih okužb (SPO), ki prizadene predvsem mlade odrasle osebe.

''Včeraj smo se vse skupaj dobile in povedala nam je, da želi hčerko poimenovati Klamidija,'' pove ženska in doda, da je bodoča mamica dejala, da je navdih dobila v grški mitologiji. Namreč že v šoli je bila obsedena z branjem Odiseja in imenom Klitajmnestra, ki je bila v grški mitologiji žena Agamemnona, kralja Miken in sestra Helene Trojanske.

A je hitro ugotovila, da se njena prijateljica moti in je ime Klitajmnestra zamenjala z imenom Klamidija. Želela jo je popraviti in ji dejala, naj preveri na spletu. Bodoča mamica je bila hudo jezna in užaljena, ker jo je tako ponižala pred prijateljicami, češ, da niti ne ve, kako se prav izgovori ime. 

Ko se je večer zaključil in so se odpravile domov, pa je ženska prejela sporočilo, v katerem jo je razdražena nosečnica označila za slabo prijateljico, ker jo je osramotila. 

''Napisala mi je, da bi lahko o tem z njo spregovorila na štiri oči in da mi ni bilo treba biti tako pokroviteljska glede tega.''

Ženska je dejala, da je pač mamica izpadla neumno, ker je otrokovo ime želela poimenovati po liku v knjigi, ki je ni brala že leta in ga pomešala s spolno prenosljivo okužbo.

''Predstavljajte si, v kakšni zadregi bi bila, ko bi pozneje ugotovila napako in spoznala, da nihče od njenih prijateljev ni imel toliko spodobnosti, da bi ji povedal resnico,'' je še dodala ženska, ki je mnenja, da je prav, da ji je povedala, kaj si misli o imenu.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del