Quantcast
Radio1_v_zivo


Čudijo se direktorju, ki je zaposlil TOLE ŽENSKO! Svetovali so ji, naj to SKRIVA, a mu je povedala po resnici
Starševstvo | 14. 4. 2022 9:31
Zaposlili so jo v 6. mesecu nosečnosti
Ključne besede:     služba    delo    zaposlitev    nosečnost    porodniška    delodajalec    nosečnica    kompromis
Anna Franziska Hunger je na Linkedlnu delila svojo izkušnjo, po tem, ko je našla službo v svojem 6. mesecu nosečnosti. Mnogim se zdi to nenormalno, drugi pa ji čestitajo za pogum in to, da ima še vedno voljo do dela.

Pojasnila je, da je bila sprva precej skeptična, kako naj na razgovoru za delo delodajalcu pove, da je noseča, sej je vedela, da zaposlovanje nosečnic ni dovoljeno oz. ni zaželeno.

Prijatelji in znanci so ji svetovali, naj nosečnost skriva dokler ne podpiše uradne pogodbe. To bi res lahko naredila, saj je imela izredno majhen trebuh. Vseeno se ji je zdelo to dejanje podlo, zato se je odločila, da tega ne bo naredila in delodajalcu iskreno povedala, da je noseča ter bo čez tri mesece rodila. 

Iz preteklih izkušenj se je sicer zavedala, da so delodajalci izredno nepopustljivi, ko gre za ženske in njihove porodniške, a vseeno ni želela lagati in skrivati svoje nosečnosti, saj bi lahko slej ko prej ostala brez dela. Upala je, da bo podjetje, kjer želi delati upoštevalo njene želje in bodo našli kompromis. Ne samo, da je dobila delo v 6. mesecu nosečnosti, temveč tudi vse ugodnosti porodniške, čeprav je bila na delovnem mestu lahko le 2 meseca. Mnogi delodajalci namreč tega ne naredijo, saj želijo, da je oseba na delovnem mestu vsaj leto dni, preden odide.

Takoj je vedela, da je to podjetje pravo za njo in bo srečna. Delodajalec ji je pokazal, da imajo sočutje tudi do mamic in ne podcenjujejo njihovih delovnih sposobnosti. 

V preteklosti je namreč že izgubila delo, po tem, ko je delodajalec izvedel, da pričakuje četrtega otroka. In ni edina, oglasilo se je še kar nekaj žensk, ki so izgubile delo po tem, ko so delodajalcu povedale da so noseče. Nekatere so dejale, da niti dela niso dobile, saj ko jih je delodajalec vprašal, če načrtujejo v bodoče družino, jih je to odvrnilo, da bi jih sploh zaposlilo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del