Quantcast
Radio1_v_zivo


Mama 20-letne Katje, ki je umrla zaradi cepiva, ima zdaj veliko željo! Želi si spoznati TO OSEBO ... ji lahko pomagamo?
Slovenija | 6. 4. 2022 7:00
Katjina mama si želi spoznati osebo, ki ima hčerino srce: ''Moja velika želja je, da vas objamem, da zopet občutim bitje srca moje Katje''
Ključne besede:     Katja    cepivo    smrt    tragedija    mama    želja    srce    darovanje    prejemnik    prošnja
Katjina mama bi rada spoznala osebo, ki ima hčerino srce

Konec septembra 2021 je Slovenijo pretresla novica o smrti 20-letne Katje Jagodic, ki je umrla za posledicami s cepivom Jannsen, podjetja Johnson & Johnson. Petčlanska komisija je konec novembra soglasno ugotovila, da je bila smrt Katje posledica cepljenja s cepivom Janssen. ''Žal je bilo cepivo premočno za njeno telo. Hkrati je imela strdke in krvavitve,'' je povedala Katjina mama. Kljub pomoči so bile posledice prejetega cepiva premočne in prišlo je do možganske smrti.Tatjana pa se je javno oglasila in žalostno zgodbo ter svoje občutke delila v oddaji z Lili Sorum. Dejala je, da je bila njena hčerka živahno in veselo dekle, polno upanja, ciljev in želja. Bila je tudi prostovoljna gasilka, nadvse rada je poslušala harmoniko. Uživala je v peki slaščic, še posebej tort, s tem pa je želela nadaljevati tudi v tujini, kjer bi se podala na študij v tej smeri. Z letošnjim letom si je želela obnoviti del hiše in si s fantom ustvariti družino, je še dodala.

Katjini organi so bili po njeni smrti darovani - mama si želi spoznati osebo, ki je dobila njeno srce

Katjina zadnja želja je bila, da se njeni organi darujejo, saj je vedela, da ji ni več pomoči. Mama Tatjana pove, da je težko razsojati v trenutku, ko gledaš aparate in svojega otroka. Občutila pa je hvaležnost, da ji je lahko omogočila zadnjo željo. Darovali so njene roženice, njene ledvice je prejel pacient v Zagrebu, njeno kožo so prejeli ljudje, ki so bili udeleženi v balonarski nesreči. Prav tako pa je lastnika našlo njeno srce, ki je ostalo v Sloveniji.

''Srce je tisto, ki bije in jaz še vedno čutim, da bije,'' pove s solzami v očeh Tatjana, ki si zdaj nadvse želi spoznati osebo, ki ima hčerino srce.

''Želim si, da takrat, 30. ali 31. septembra, če si dobil/a darovano srce, to srce je Katjino. Velika želja mi je, da vas objamem, da zopet občutim bitje srca moje Katje, ki je zrasel v meni,'' je svojo željo razkrila Katjina mama, ki poziva prejemnika srca, da jo kontaktira na elektronskem naslovu onkrajtancice@gmail.com.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del