Quantcast
Radio1_v_zivo


Pomočnico učiteljice zalotili, kaj je počela z učencem po koncu ure - odpustili so jo po krivem
Saj ni res, pa je | 25. 4. 2022 10:07
Njenim nekdanjim delodajalcem pa je bilo naloženo, da ji morajo plačati več kot 7.000 funtov odškodnine
Ključne besede:     vzgojitelj    otrok    objem    služba    odpuščenost    ukrep
Odpustili so jo po krivem

Pomočnico učiteljice Sabrino Willmott so odpustili z delovnega mesta v vrtcu osnovne šole Whitefield v Lutonu, potem, ko je bila obtožena, da je ''zlorabila položaj zaupanja''. 

Izvedela je, da je bila proti njej vložena obtožba, v kateri je pisalo, da se je do otroka obnašala ''neprimerno, saj ga je objemala in poljubljala''.

Kako se je začelo?

Oktobra 2019 je v razred dobila učenca, ki je zaradi svojih posebnih potreb potreboval dodatno podporo. Dečkovo vedenje je bilo slabo, zato so ga januarja 2020 premestili v ločeno sobo, kjer je moral biti pod nadzorom.

Februarja 2020 pa je njena sodelavka šefom povedala, da jo je videla, kako je pokleknila k dečku, mu pomagala obleči plašč in ga poljubila na desno lice.

Pomočnica Willmott je bila zadolžena, da z njim dela v sobi ločeni od drugih učencev. Dala mu je neko nalogo, a se je slabo odzval in reagiral z jokom ter sam sebe skoraj poškodoval. Povedala je, da jo je skrbelo, da bi se ranil, zato ga je objela, da bi preprečila izbruh in ga s tem pomirila - češ, da bo vse v redu.Preko Zooma je stekla disciplinska obravnava zaradi hude kršitve, vendar je bila obtožba o poljubljanju in objemanju otroka opuščena zaradi nezadostnih dokazov. 

Sodnik za delovne spore Bellamy Forde je odločil, da dogodek objemanja ni pomenil hude kršitve in je šla šola predaleč. Čeprav se pomočnica ni več vrnila na delovno mesto, pa je vseeno zmagala na sodišču. 

''Strinjam se, da bi morala biti gospa Willmott previdna pri objemanju otroka v učilnici in da se je zavedala tveganj, povezanih s tem. Ne strinjam pa se, da bi objemanje pomenilo hudo kršitev, zato menim, da je bila neupravičeno odpuščena,'' je dejal sodnik. 

Na koncu se je celo izkazalo, da so bili na delovnem mestu do Willmottove zelo krivični in jo brez pojasnila vrgli na cesto. Njenim nekdanjim delodajalcem pa je bilo naloženo, da ji morajo plačati 7.257,18 funtov odškodnine, potem ko so jo neupravičeno odpustili. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del