Quantcast
Radio1_v_zivo


Velika čistilna akcija v Mariboru je prestavljena
| 30. 3. 2022 9:54
Levi in desni breg Drave se bo čistil, v soboto, 9.aprila
Ključne besede:     Akcija    Maribor    odpadki
 Zbor vseh sodelujočih v čistilni akciji bo ob 10. uri.
Zbor vseh sodelujočih v čistilni akciji bo ob 10. uri.

Zaradi napovedanega slabega vremena bo velika spomladanska čistilna akcija Moji odpadki, moja skrb, ki je bila za levi breg Drave načrtovana to soboto, 2. aprila, prestavljena na soboto, 9. aprila, med 10. in 14. uro, ko bomo hkrati očistili oba bregova reke Drave.

 

Čistilna akcija bo tako v soboto, 9. aprila, potekala v MČ Ivan Cankar, Center, Koroška vrata ter KS Kamnica, Bresternica-Gaj in Malečnik-Ruperče na levem bregu Drave in v MČ Nova vas, Tabor, Magdalena, Brezje-Dogoše-Zrkovci, Pobrežje, Tezno, Radvanje, Studenci ter KS Limbuš, Pekre in Razvanje na desnem bregu Drave.

 

Zbor vseh sodelujočih v čistilni akciji bo ob 10. uri, ko bo na zbirnih mestih (v prilogah) možno dobiti tudi vrečke za smeti in rokavice. Odpadke bodo na zbirnih mestih občani lahko pustili do 14. ure.

 

 Čistimo: naravno okolje, okolico stanovanjskih blokov, rekreacijske površine, otroška igrišča, nabrežja potokov in reke …

Zbiramo: volumensko manjše in nenevarne odpadke iz narave (papir, plastenke, steklo, embalaža, vrečke s pasjimi iztrebki, cigaretni ogorki …) in zeleni obrez (pokošena trava, obrez grmovnic in dreves, bela omela).

 

Zbrane odpadke odnesemo

na začasna zbirna mesta. Na dan akcije bomo v vsaki MČ oziroma KS vzpostavili zbirna mesta za odlaganje manjših komunalnih odpadkov in mesto za odlaganje zelenega obreza. Seznam lokacij je v prilogi, hkrati pa bo objavljen tudi na spletni strani www.maribor.si.

v koše za smeti, zbiralnike za ločeno zbiranje odpadkov ali v domači zbiralnik.

 

Nekaj nasvetov:

 

NE zbiramo: kosovnih odpadkov, nevarnih odpadkov, gradbenih odpadkov.

Obvezna oprema: zaščitne rokavice in vrečke za odpadke (najbolje že rabljene vrečke, ki jih imamo doma). Vrečke in rokavice bodo na voljo ob 10. uri na zbirnih mestih.

Strokovno podporo zagotavljajo javna podjetja iz skupine Javnega holdinga Maribor, za informacije pa bodo na zbirnih mestih na voljo predstavniki MČ in KS.

Če naletimo na divje odlagališče odpadkov: fotografiramo in o lokaciji obvestimo mestno četrt oz. krajevno skupnost ali Medobčinski inšpektorat na telefonsko številko: 040 205 953, na elektronski naslov: medobcinska.inspekcija@maribor.si.

Če najdemo v naravi nevarne odpadke (npr. injekcijske igle): o lokaciji obvestimo dežurno službo na Snagi oz. osebo na zbirnem mestu, da odpadke na varen način odstrani iz narave.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del