Quantcast
Radio1_v_zivo


Sesul se ji je svet, ko je izgubila službo! Iz dolgčasa začela početi nekaj, zaradi česar je danes bogata
Zanimivo | 2. 4. 2022 7:10
Danes riše portrete psov in s tem dobro služi - ustanovila tudi lastno podjetje
Ključne besede:     služba    izguba    slikanje    pes    portret    podjetje    dolgčas    novo    veselje    služba    denar
Holly je ustanovila podjetje in ga poimenovala Holly & Murphy

Britanka Holly Smith (34) je pred dvema letoma, v času korona krize izgubila službo v majhni neodvisni pekarni v Surreyju, kjer je delala šest let kot generalna direktorica. To je bil zanjo velik šok, saj ni vedela, kako naprej in kaj naj zdaj v življenju počne. 

Panično je razmišljala, da bo v tako težkem obdobju težko plačevala račune in našla drugo službo, vendar je bila odločena, da bo našla pozitivno plat. Čez nekaj časa je ugotovila, da je bila to najboljša stvar, ki se ji je zgodila v življenju. 


Foto: Instagram

Nekaj dni je doma razmišljala, kaj naj naredi s svojim življenjem, pa je v roke vzela čopič in začela slikati. Naslikala je portret psa svojih staršev, italijanskega spinona po imenu Bailey in sliko delila na spletu.

Prijatelji so bili navdušeni nad njenim talentom, pa jo je nekaj izmed njih zaprosilo, če bi naslikala tudi njihove hišne ljubljenčke. Takrat je začel njen posel rasti. Marca 2021 je prodala na trgu svojo prvo sliko in spoznala, da lahko s tem dobro služi. Ustanovila je svoje podjetje in ga poimenovala Holly & Murphy po svojem 5-letnem psu Murphyju, pasme kokeršpanjel.Ustvarjanje čudovitih portretov psov je postala njena strast in služba, najraje pa kombinira akvarelne barve s svinčniki, da oživi pasje obraze.

''Moje prvo leto je bilo osupljivo, najboljši del pa je, da lahko vse to počnem s svojim najboljšim prijateljem,'' je dejala in dodala, da je najbolj ustvarjalna, ko pluje po vodi s svojo barko, v vožnji z njo pa zelo uživa tudi Murphy. Tam dobi navdih za slikanje, saj ima mir in jo sprošča.

Cene njenih portretov se začnejo pri 295 funtih (okoli 340 evrov) in se lahko povzpnejo tudi do 595 funtov (700 evrov), kar pomeni, da lahko slika s polnim delovnim časom.


Foto: Instagram 

Pravi, da lahko majhna slika nastane v dveh do treh dneh, strankam pa je všeč, kako podrobno ujame osebnost njihovega ljubljenčka.

''Vedno sem si želela imeti svoj posel in se ukvarjati z nečim ustvarjalnim. Lockdown mi je dal čas, da sem lahko v to vložila vse svoje moči,'' je dejala Holly.

Med najbolj nepozabnimi slikami, za katere so jo prosili, so slike psov, ki so umrli, in pogosto jih naslika poleg novih družinskih ljubljenčkov.


Foto: Instagram
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del