Quantcast
Radio1_v_zivo


V Tivoliju bo prenovljeno otroško igrišče
| 28. 3. 2022 8:35
Igrišče bo dobilo nova sodobna tudi vodna igrala
Ključne besede:     Tivoli    igrišče    prenova    igrala    otroci    MOL
Otroško igrišče v Tivoliju

V ponedeljek, 28. marca 2022, bo Mestna občina Ljubljana začela s celovito obnovo otroškega igrišča v Tivoliju, pri ribniku. To je eno izmed najbolj obiskanih igrišč v Ljubljani, zato so igrala tam že precej dotrajana.
Najprej bodo odstranili stara igrala, sledila bo obdelava območja in nameščanje novih igral. Prenova bo trajala predvidoma štiri mesece, v tem času bo igrišče zaprto.
Obstoječa igrala bodo pregledali in obnovili ter jih nato namestili na druga igrišča po Ljubljani, saj spodbujajo ponovno rabo opreme. Osrednje otroško igrišče v Tivoliju pa bo dobilo številna nova, zanimiva in sodobna igrala za otroke vseh starostnih skupin.
Zasnova nove ureditve otroškega igrišča Tivoli, ki jo je izdelalo podjetje LUZ, d.d., se navezuje na predhodno ureditev po načrtih Dušana Ogrina in Davorina Gazvode in jo dopolnjuje, ohranja vse prej oblikovane reliefe ter se trudi slediti oblikovni ideji ureditve iz devetdesetih let, na katero dodaja nova sodobna igrala. Obstoječa igrala bomo nadomestili z novimi, bolj primernimi, ohranili in prenovili bodo le obstoječe igralo – vrtiljak.
Igrišče bo členjeno glede na starostne skupine. Na severu in jugu je predvideno območje za najmlajše z igrali za starostno skupino do tretjega leta, kjer bo zagotovljen prostor za sedenje, izvedena bo dodatna zasaditev roba igralnih površin in oboda igrišča. Ob vznožju hriba bo raznolik program z igrali za plezanje, skakanje, vrtenje, guganje, dričanje ..., ki so namenjena nekoliko starejšim otrokom. Zahodni del igrišča bo namenjen starejšim otrokom in bo opremljen z bolj zahtevnimi in »adrenalinskimi« igrali.
Dodali bodo več vodnih igral, s katerimi bo celotno območje pridobilo dodatno vsebino. Tovrstna igrala omogočajo drugačen način uporabe prostora, ponujajo novo uporabniško izkušnjo, pripomorejo pa tudi k ugodni mikroklimi območja.
To bo ena večjih investicij v otroška igrišča, vredna skoraj 900.000 evrov brez DDV. Dela bo izvedlo podjetje Lesnina MG oprema, podjetje za inženiring, d.d.
V Ljubljani vzdržujejo več kot dvesto javnih otroških igrišč. Sproti jih vzdržujejo ter obnavljajo skladno s potrebami in prioritetami, za kar v okviru letnega vzdrževanja namenijo okoli 600.000 evrov. Nameščajo kakovostna igrala in igralno podlago, urejajo bližnjo okolico, postavljajo klopi, koše za odpadke in drugo opremo ter skrbimo za ozelenitev.
Letos bodo poleg igrišča v Tivoliju obnovili še od pet do sedem otroških igrišč v Ljubljani.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del