Quantcast
Radio1_v_zivo


Se starša norčujeta iz svojega otroka?! Spremenila njegovo normalno ime in ga preimenovala v ...
Starševstvo | 26. 3. 2022 10:06
Deček je imel popolnoma običajno ime, starša pa sta ga preimenovala v to ...
Ključne besede:     starševstvo    otrok    dojenček    deček    ime    fantek    malček    preimenovanje    Kylie Jenner    Travis Scott
Foto: The Sun (zajem zaslona)

Tisti, ki spremljate družino Kardashian-Jenner ste seznanjeni z dejstvom, da je najmlajša izmed sester – Kylie Jenner nedavno rodila drugega otroka. S partnerjem Travisom Scottom sta ga poimenovala Wolf. Ko je bil deček star 1 mesec pa sta se njegova starša odločila, da mu ime ne pristaja, zato sta ga preimenovala.

Slavni par pa ni edini, ki je preimenoval svojega otroka. Stacey in Paul iz angleškega Darlingtona, sta svojemu dečku sprva nadela ime Ethan. Ko je bil star skoraj eno leto, pa sta se zakonca odločila, da njunemu sinu ime enostavno ne paše.

Med nosečnostjo sta svojega (še nerojenega) otroka klicala »Baby Bear« (mali medvedek). Zato sta mu ob rojstvu dodala srednje ime - Ethan Bear.

»Ime Ethan nama je bilo v teoriji zelo všeč, vendar se nama je zdelo preveč formalno za najinega otroka. Želela sva ga klicati samo Bear«, je njuno odločitev pojasnila Stacey.


Mali Bear

Stacey se je s svojo dilemo o spreminjanju otrokovega imena pri skoraj enemu letu starosti soočala na raznih starševskih blogih. Ostali uporabniki teh blogov so imeli različna mnenja. Nekaterim se je ime Bear zdelo nadvse simpatično, spet drugim pa se je zdelo kot, da se starša iz svojega otroka norčujeta.

»Zakaj bi ga klicala po živali?«

»Zaradi vaju bo pogrnil!«

»Bear ni ravno profesionalno ime. Kaj pa, ko bo iskal službo?«

Tudi Stacey in Paul sta pomislila na dečkovo prihodnost. Najbolj ju je skrbelo to, da ga v šoli in kasneje v službi, ne bodo jemali resno. Zato sta razmišljala o raznih izpeljankah kot npr. Edward in Teddy, vendar se jima nobeno ime ni zdelo primerno.

Deček Bear je navdušen nad svojim imenom.

Leto po malčkovem rojstvu, sta njegova starša uradno odstranila ime Ethan. Že devet let nosi ime Bear in fantek ga enostavno obožuje. Tudi starša sta zadovoljna, da sta se odločila za to potezo.

Nekaj let kasneje pa to ime ni več tako nenavadno, saj sta svojega otroka tako poimenovala tudi angleška glasbenika Cheryl Cole in Liam Payne.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del