Quantcast
Radio1_v_zivo


Nihče ni hotel posvojiti deklice, ki jo je mama po porodu zavrgla, ko je videla kakšna je!
Srčkano (cute) | 27. 3. 2022 9:53
7-letnica je presrečna in razigrana deklica, ki ima ljubečo družino
Ključne besede:     deklica    Rusija    posvojitev    invalid    sirota    žalostno    sreča    družina
Vasilina Knutsen ima danes 7 let in živi v ljubeči družini

Vasilina Knutsen iz Rusije se je rodila brez rok in zaradi tega se ji je njena biološka mama takoj po porodu odrekla. Prav tako je ni hotel videti oče in sta jo zapustila. Deklica je pristala v centru za zapuščene otroke in sirote, a je zaradi invalidnosti ni hotel nihče posvojiti. 

V centru so se bali, da ne bo nikoli imela staršev, ko sta jo prvič zagledala zakonca Knutsen. Prikupna deklica jima je v hipu ogrela srce in že sta začela razmišljati o posvojitvi. Že od prej sta imela dva svoja sinova, enega posvojenega - prav tako invalida, a sta si želela še hčerko. Sprva sta se začela spraševati, če bosta sploh kos vzgoji še enega invalidnega otroka, ko ju je ravno posvojeni sin prepričal, da bi si želel odraščati ob osebi, s katero si delita enako usodo. Rusinja Elmira in njen partner Chris, ki prihaja iz Amerike ter se je pred leti preselil v Moskvo, sta začela s posvojitvijo in takoj naletela na težave. Ruski zakon namreč prepoveduje, da bi ameriški državljani, ki živijo v Rusiji posvajali otroke. Mlad par se je dolgo boril za posvojitev in na koncu jima je le uspelo.

Deklici sta postala starša in jo odpeljala domov.Vasilina je tako dobila ljubeče starše, dva brata in topel dom. Od majhnega je bila nasmejana deklica, polna radovednosti in razigranosti. Ker rok žal ni imela, pa se je hitro vsega naučila z nogami. V veliko pomoč sta ji tudi brata, ki ji stojita ob strani in jo spodbujata.Danes ima 7 let, hodi v šolo in zna z nogami tako pisati, kot tudi lepo risati. Prav tako pa se je že kot majhna deklica naučila z njimi jesti in početi vse, kar počnejo njeni sovrstniki z rokami. Starša pravita, da je izredno pogumna in inteligentna, zato ju ni strah, da se v življenju ne bi znašla.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del