Quantcast
Radio1_v_zivo


Po zgodovinski TROJNI ZMAGI naših smučarskih skakalk žalostne novice - tega marsikdo ni pričakoval!
Slovenija | 14. 3. 2022 6:50
Poslavlja se pionirka Špela Rogelj, javnost pa je najbolj presenetilo to, da odhaja glavni trener Zoran Zupančič
Ključne besede:     zgodovinski    smučarski skoki    ženske    trojna zmaga    slovo    glavni trener    Zoran Zupančič    Špela Rogelj    slovenski tabor    novice
Pričakovalo se je, da bo Rogljeva končala kariero, presenetilo pa je to, da odhaja tudi glavni trener

Kakšen nor vikend! Slovenci so v športu pokazali, da jim ni nihče kos. 

Zlata slovenska četverica Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc, in Anže Lanišek so prepričljivo slavili na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih v norveškem Vikersundu.

Primož Roglič je po pravi drami na zadnji etapi dirke od Pariza od Nice zadržal prednost v skupnem seštevku in ubranil rumeno majico.

Tadej Pogačar pa je po zmagi na kraljevski sobotni etapi Tireno–Adriatico v nedeljo mirno prestal sklepno preizkušnjo in tako še drugič zapored osvojil dirko dveh morij.

Zgodovinska trojna zmaga v ženskih smučarskih skokih

Zgodovinski dan pa se je pisal v soboto, ko nas je za konec sezone  svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih pričakala trojna slovenska zmaga v Oberhofu. Zmagala je Urša Bogataj, druga je bila Nika Križnar, tretja pa Ema Klinec. 

Šestouvrščena Špela Rogelj pa je sporočila, da se poslavlja in je čas, da dokončno zaključi kariero. 27-letnico so v izteku pričakale reprezentančne kolegice in trenerski štab, pri Fis-u pa so se s posebno grafiko, darilom in rožami poklonili pionirki - ne samo slovenskih, temveč nasploh ženskih smučarskih skokov v svetovnem pokalu.

Poslovil pa se je tudi glavni trener Zoran Zupančič

Po Rogljevi, pa je prav tako javnost presenetila odločitev glavnega trenerja, ki je vsa leta odlično treniral dekleta in je zaslužen za njihove izjemne uspehe.

''Finale štiriletnega obdobja, trojne stopničke, trofeja za zmago v pokalu narodov. Delo je narejeno. Hvala ekipi, dekletom, pomočnikoma in vsem širšim pomočnikom, ki so kdarkoli stali za vsem tem rezultatom,'' je ob slovesu dejal Zupančič.


Foto: Vid Ponikvar (siol.net)

Zmagovalka Urša Bogataj je po zmagi potrdila govorice, da res njihov trener res odhaja in s solzami v očeh dejala: ''Naš trener je bil danes zadnjič z nami, tako da smo žalostne, hkrati sicer tudi vesele, da smo za konec dale vse od sebe. Trojna zmaga je najlepši mogoč zaključek, ki smo mu ga lahko podarile. Prav tako je danes kariero končala moja klubska kolegica Špela Rogelj, tako da sem brez besed''.

Oglasila se je tudi Križnarjeva, ki je dejala, da je zelo vesela, da je dala piko na i in da so Slovenke stale na stopničkah. Zelo je vesela, da je del te ekipe in hkrati zelo žalostna, da odhajata dve zelo pomembni osebi, ki ju bo zelo pogrešala.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del