Quantcast
Radio1_v_zivo


Starši ostro obsodili šolo, ko so na Facebooku videli, kaj se dogaja v učilnicah: ''To je odvratno!''
Zanimivo | 17. 3. 2022 6:28
Učenci so na forenzičnih delavnicah iskali morilce in se soočili s trupli (lutkami)
Ključne besede:     šola    znanost    lutka    umor    učenci    forenzika    policist    starši    ogorčenje
S forenzičnimi delavnicami so želeli učencem približati delo forenzikov in detektivov - starši pa so se zgrozili

Angleška osnovna šola Ramridge se je znašla na tapeti obtožb, po tem, ko so med tednom znanosti za učence 6. razreda pripravili forenzične delavnice. Pod vodstvom podjetja Zakon Training, ki je zagotovilo tečaj za 595 funtov, so se učenci pobližje spoznali z delom forenzikov in detektivov.

Ko pa se je šola na Facebook s fotografijami pohvalila, kako poteka forenzični dan in kaj vse so počeli učenci, pa so se usule kritike. Nekateri starši so ostro obsodili šolo, da je šla predaleč.Lastnik podjetja in nekdanji policijski detektiv Simon Smith je dejal, da v šestih letih, odkar izvaja tečaje, ni imel niti ene pritožbe staršev (do sedaj), otroci pa so bili v naprej obveščeni, da bodo preiskovali kraj zločina. Dodal je še, da zločin in kazen sodita v njihov učni načrt, in če imajo šole kadarkoli pomisleke glede tega, potem izvajajo drugačne prizore brez trupla in krvi.

''Otroci nikoli niso namignili, da se jim zdi to zastrašujoče ali strašljivo, ne vem pa, ali so nekateri starši zaradi tega v skrbeh ali ne,'' je še dodal detektiv.Na fotografijah lahko vidimo šolsko učilnico, ki so jo polepili s policijskim trakom in lutko, oblečeno v šolsko uniformo, ki ''umorjena'' leži na tleh. Zraven lutke leži tudi orodje (lomilka), s katero je bila ''umorjena,'' na njej pa so morali učenci poiskati prstne odtise, ki bi jih pripeljali do morilca. 

V naslednjem prizoru pa lutka leži okrvavljena na mizi, kar pa je mnoge starše še dodatno razburilo. 

''To je odvratno! To poučevanje lahko otrokom povzroči veš škode kot koristi,'' je zapisala mama enega izmed otrok, pod njen komentar pa se je podpisalo več sto staršev.

Se je pa oglasil tudi en oče, ki je dejal, da je navdušen nad ustvarjalnostjo šole in da se morajo otroci že zgodaj spoznati z delom, da bodo vedeli, kam se usmeriti, ko odrastejo.
''Ramridge me je obvestil, da je bil dan učiteljem in otrokom zelo všeč, zlasti ena deklica je izjavila, da želi delati na tem področju, ko bo končala šolo, kar je bilo zelo pomenljivo, saj je bil mednarodni dan žena,'' je povedal detektiv in dodal: ''Uporabljamo lutke, lažno kri in otroci pred obiskom prizorišča dobijo navodila.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del